Ο Ταραντίνο έκανε μήνυση στην ιστοσελίδα Gawker

28 Ιανουαρίου 201408:52

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο, κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λος Άντζελες κατά του μπλογκ ενημέρωσης, Gawker, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, επειδή η ιστοσελίδα δημοσίευσε συνδέσμους ώστε να μπορούν να κατεβάσουν οι αναγνώστες το σενάριο της τελευταίας του ταινίας με τίτλο «The Hateful Eight».
Βάσει των εγγράφων που κατέθεσε ο σκηνοθέτης στο δικαστήριο, ισχυρίζεται πως η ιστοσελίδα Gawker Media έκανε προώθηση και διάδοση «μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων, που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες, του πλήρους ακυκλοφόρητου σεναρίου του».
Ο σκηνοθέτης ζητά ως αποζημίωση 1 εκατομμύριο δολάρια.
Στην αγωγή αναφέρεται επίσης και η ιστοσελίδα AnonFiles.com, στην οποία υπάρχουν οι 146 σελίδες του σεναρίου.
Ο διαδικτυακός ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν αρχεία ανώνυμα, ενώ στους όρους και τις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι χρήστες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για «παράνομη καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας». «Μην ανεβάζετε αρχεία που παραβιάζουν την τοπική νομοθεσία. Τα παράνομα αρχεία θα καταργούνται», αναφέρεται.
Η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά το σενάριο στις 23 Ιανουαρίου και οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί σε αυτό.
Ο Ταραντίνο, μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadline Hollywood δήλωσε ότι είναι «πολύ θλιμμένος» σχετικά με τη διαρροή του σεναρίου και απέρριψε τα σχέδιά του να γυρίσει την ταινία, λέγοντας πως αντ’ αυτού θα δημοσιεύσει το σενάριο.
news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr