Εισηγητής στο Ν/Σ για τις 100 δόσεις ο Σ. Γιαννακίδης: Νέος φορέας για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας !

22 Μαρτίου 201515:15

Εισηγητής του Νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις ήταν ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης στη Βουλή.

Μάλιστα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο νεαρός βουλευτής επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα ιδρυθεί νέος φορέας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που θα ενισχύει τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι τους δανειστές. Όπως δήλωσε “Θα ονομάζεται «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.»  οδεύει προς εκκαθάριση και μεταφέρονται τα περιουσιακά της στοιχεία στον υπό σύσταση φορέα που θα συστήσει η κυβέρνηση σε ενάμιση μήνα το αργότερο, προκειμένου να μεταβιβασθεί η δημόσια περιουσία, με κύριο και βασικό στόχο την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του στη Βουλή:

stathis giannakidis vouliΟι διατάξεις που προωθεί το εν λόγω Σ/Ν αφορούν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και ρυθμίσεις ασφαλιστικών θεμάτων για ζητήματα επείγοντος χαρακτήρα.
Η επιδεινούμενη κρίση των τελευταίων ετών, η διαρκής μείωση μισθών και εισοδημάτων και η έκρηξη της ανεργίας είχαν σαν αποτέλεσμα την πραγματική αδυναμία σημαντικού μέρους πολιτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στο σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεών, και συνακόλουθα τη συσσώρευση ανείσπρακτων βεβαιωμένων οφειλών από πλευράς του κράτους.

Η προωθούμενη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι συνεπώς μέρος μιας πολιτικής αναγκαίας και µη επιδεχόμενης αναβολής, η οποία στοχεύει στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας και των πολιτών.
Επιπλέον, με τις διατάξεις του δευτέρου κεφαλαίου επιδιώκεται η αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος των σωρευμένων ασφαλιστικών οφειλών και η σταδιακή αποπληρωμή τους.
Το τελευταίο συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνεται μέριμνα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων – κυρίως των μικρομεσαίων, τη συντήρηση των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και την ανάσχεση του υφεσιακού κλίματος της οικονομίας και την επανεκκίνησή της.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr