Ο Πασχάλης Λύρατζης έγινε ζωόφιλος για τις εκλογές

22 Μαρτίου 201918:41

Είναι να γελάς και να μην χύνεις δάκρυ με τα καμώματα του Πασχάλη Λύρατζη. Σαν να τον φύτεψαν στην Ξάνθη λες και δεν συμμετείχε στην διοίκηση του Δήμου, υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα που αυτός και η παράταξη του δημιούργησαν,

Διαβάστε την ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου που θεωρεί ότι απευθύνεται σε περαστικούς. .

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που έκανα σε όσους συζητούσαμε την συμμετοχή τους στον συνδυασμό μου ήταν αν είναι φιλόζωοι. 
Και συμφωνήσαμε όλοι μαζί όσοι συμμετέχουμε στο συνδυασμό “Νέα Ξάνθη” ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχουμε μία πόλη με όσο το δυνατό λιγότερα αδέσποτα, τηρώντας πάντα τους Νόμους της Πολιτείας για την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Στόχοι μας:
– Άμεση και στενή συνεργασία με νόμιμα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου μας.
– Άμεση ενίσχυση με νέο προσωπικό και μέσα του τμήματος διαχείρισης και φροντίδας αδέσποτων ζώων
– Περισυλλέγουμε όλα τα αδέσποτα ζώα, τα φροντίζουμε- στειρώνουμε- σημαίνουμε με τσιπ και τα προωθούμε για υιοθεσία θεσπίζοντας παράλληλα κίνητρα να μπορεί να είναι η επιδότηση τροφής ή έκπτωση στα δημοτικά τέλη, απαλλαγή τελών υδροδότησης (ΔΕΥΑΞ) κλπ ανάλογα με την περίπτωση.
– Το κυνοκομείο λειτουργεί μόνο για προσωρινή παραμονή του ζώου και μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.
– Προχωράμε στην δωρεάν στείρωση των ιδιόκτητων ζώων, για όλους τους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες, σε συνεργασία με εθελοντές Έλληνες και άλλους ευρωπαίους κτηνίατρους.
– Μέχρι τον περιορισμό των αδέσποτων, εγκαθιστούμε σε διάφορα σημεία και γειτονιές (σε συνεργασία με εθελοντές και τους κατοίκους) ταΐστρες και καθαρό νερό.
– Προωθούμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για τα προγράμματα υιοθεσίας και ζωοφιλίας ειδικά στις νεότερες ηλικίες.
– Δημιουργούμε θεματικά πάρκα μόνο για κατοικίδια πλησίον του Κόσυνθου. (Πάρκο ζώων, στο οποίο θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους).
– Εγκαθιστούμε Pet Parking έξω από κάθε Δημοτικό Κτίριο, ΚΕΠ κλπ για να μπορούν οι πολίτες να αφήνουν τον σκύλος τους κατά την ώρα της εξυπηρέτησής τους.
– Προχωρούμε στην ολοκλήρωση της πενταμελούς επιτροπής για την προστασία των ζώων με τον ορισμό εκπαιδευτή ζώων και της παρέχουμε δικαιοδοσίες και πόρους.

Για την «Νέα Ξάνθη» και για μένα προσωπικά η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Πασχάλης Λύρατζης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr