Ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής στο 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

17 Απριλίου 202108:40

Ένα ιδιαίτερο όσο και μοναδικό Ευρωπαϊκό Τουρνουά Σκακιού διεξήχθη  διαδικτυακά χθες το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων με τη συμμετοχή κορυφαίων σκακιστών – Βουλευτών και Ευρωβουλευτών από Κοινοβούλια της Ευρώπης.

Πρόκειται για το European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με εκπρόσωπο από τη Βουλή των Ελλήνων τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Πρωταθλητή Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο ΟΑΑ (1992 και 1993), κ. Χάρη Μαμουλάκη.


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με απόφαση του οποίου παραχωρήθηκε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη διεξαγωγή των αγώνων, συνεχάρη τον κ. Μαμουλάκη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο Τουρνουά, ξεχώρισαν οι Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία), η Daniela Movileanu (Ιταλία), ο Artak Manukian (Αρμενία), ο Roman Zambochο (Τσεχία) Giedrius Surplys (Λιθουανία), ο Marek Sefcik (Σλοβακία), ο Vaclav Klaus (Τσεχία) και ο Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία).

Στην λίστα των συμμετεχόντων βουλευτών ξεχωρίζουν και οι μοναδικές γυναικείες συμμετοχές από την Βουλγαρία και την Ιταλία, αντίστοιχα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr