Ο Miles Morales μόλις έγινε ο πρώτος μαύρος Spider-Man της Marvel

25 Ιουνίου 201508:00

Είναι ένας από τους πλέον διάσημους υπέρ-ήρωες και από τα πιο δυνατά χαρτιά της Marvel, τόσο στα κόμικ όσο και στο σινεμά. Και σε λίγο καιρό, θα αλλάξει για πάντα.

Ο μιγάς Miles Morales πρόκειται να αντικαταστήσει και επίσημα τον Peter Parker ως Spider-Man, μετά από τέσσερα χρόνια όπου έπαιζε μια εναλλακτική εκδοχή του ήρωα σε κάποια τεύχη της σειράς. Ο Morales είναι ο έφηβος γιος ενός Αφρό-Αμερικανού και μιας Πορτορικανής και θα είναι ο πρώτος μαύρος χαρακτήρας και ο δεύτερος Λατίνος που θα παίξει τον Spider-Man στο σύμπαν της Marvel Comics.

Ωστόσο, ο Peter Parker θα συνεχίσει να είναι ο Spider-Man στην μεγάλη οθόνη και στην νέα ταινία του franchise που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Με αυτή τη σημαντική αλλαγή στα βιβλία κόμικ, όμως, υπάρχουν ελπίδες πως ο Miles Morales θα πάρει σύντομα τη θέση του και στον κινηματογράφο.

Τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα κατά τη περίοδο 2014-2015, το κοινό έχει αρχίσει να ζητά απεγνωσμένα περισσότερη ποικιλία στο φύλο και την εθνικότητα των αγαπημένων τους ηρώων, κάτι που σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Marvel για αλλαγή της ταυτότητας του Spidey. Πέρυσι, μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ένας νέος Thor γένους θηλυκού και ένας μαύρος Captain America ενώ παρουσίασε και την πρώτη Μουσουλμάνα ηρωίδα της, την Ms Marvel.

«Πολλά έγχρωμα παιδιά όταν παίζουν τους υπέρ-ήρωες με την παρέα τους, οι φίλοι τους δεν τους αφήνουν να είναι ο Batman ή ο Superman γιατί δεν μοιάζουν με αυτούς. Μπορούσαν όμως να είναι ο Spider-Man γιατί κάτω από τη μάσκα μπορεί να είναι ο καθένας», είπε ο συν-δημιουργός του χαρακτήρα του Morales και σεναριογράφος του κόμικ, Brian Bendis στο New York Daily News. «Τώρα όμως είναι αλήθεια. Σημαίνει πολλά σε μια τεράστια μερίδα ανθρώπων. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι πως δεν πρόκειται για έναν Spider-Man με αστερίσκο, είναι ο πραγματικός Spider-Man για τα έγχρωμα παιδιά, για τους έγχρωμους ενήλικες και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr