«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του “Διονύσου” Ορεστιάδας κέρδισε στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου

17 Μαΐου 201614:35

Με την «Χρυσή Καμήλα«, το Ύψιστο Βραβείο του διαγωνισμού, επέστρεψε το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε 8-15 Μαΐου 2016 στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ως η μοναδική επιλεχθείσα Ομάδα από την Ελλάδα, εκπροσώπησε τη χώρα συμμετέχοντας με το έργο του Antoine de Saint-Exupéry «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και ανέβασε την παράστασή του στη σκηνή του Θεάτρου «Κύριλλος & Μεθόδιος» του Δήμου Τοπόλοβγραντ το Σάββατο 14/5. Την παράσταση, που φυσικά παίχτηκε στην ελληνική γλώσσα, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, κ. Δημοσθένης Στωίδης, ο οποίος ήλθε από τη Σόφια στο Τοπόλοβγκραντ ειδικά για να παρακολουθήσει την ελληνική συμμετοχή, γεγονός που καταδεικνύει την ισχύ και τη σημασία που δίνουν οι γείτονες Βούλγαροι στον εν λόγω θεσμό. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται 21 χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, το Δήμο Τοπόλοβγραντ, το Εθνικό Θέατρο της Βουλγαρίας και το Σωματείο Βουλγάρων Ηθοποιών, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούν καλλιτέχνες του βουλγαρικού θεάτρου και κινηματογράφου με σημαντική πορεία στο χώρο.

Την Κυριακή 15/5, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ και της απονομής των Βραβείων, «ο Μικρός Πρίγκιπας» αναδείχτηκε ο Μεγάλος Νικητής της 21ης διοργάνωσης, κερδίζοντας της «Χρυσή Καμήλα», το βραβείο που διεκδικούσαν 24 θεατρικές ομάδες από 8 χώρες που έλαβαν μέρος στον τελικό διαγωνισμό.

Έτσι, η πρόσφατη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, που παίχτηκε στη Νέα Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο τον περασμένο μήνα, έκλεισε τον κύκλο της, και «ο Μικρός Πρίγκιπας» ολοκλήρωσε το συναρπαστικό ταξίδι του με τον καλύτερο τρόπο.

Μέλη της Θεατρικής Ομάδας που παρουσίασε τον «Μικρό Πρίγκιπα», αμέσως μετά την απονομή, με τη «Χρυσή Καμήλα» στα χέρια του σκηνοθέτη Ακη Τσονίδη.

Μέλη της Θεατρικής Ομάδας που παρουσίασε τον «Μικρό Πρίγκιπα», αμέσως μετά την απονομή, με τη «Χρυσή Καμήλα» στα χέρια του σκηνοθέτη Ακη Τσονίδη.

Η σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και χορογραφίες του έργου ήταν του Άκη Τσονίδη, το εικαστικό περιβάλλον, σκηνικά-κοστούμια, του Νίκου Πατούνα, στην τεχνική υποστήριξη ο Ιορδάνης Βροχίδης και έπαιξαν: Αστέριος Γκαρλέμος, Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα, Κώστας Ζιώγας, Γιάννης Καλκάνας, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Κώστας Μποσκίδης, Έφη Πανοπούλου, Κατερίνα Χρήστου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr