Ο Μακάριος Λαζαρίδης και η ΝΔ δεν έμαθαν τίποτα από την περίπτωση Τζιτζικώστα

22 Αυγούστου 201814:12

Το 2014 η Νέα Δημοκρατία κατάφερε αυτό που θα φαινόταν ως ανέκδοτο σε πολιτικές συζητήσεις, να βάλει αντίπαλους στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης δύο δικά της παιδιά, τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η πολιτική αυτή στηρίχθηκε από τους κοντινούς ανθρώπους του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι ήταν από Αθήνα και είχαν πλήρη άγνοια για τον τρόπο σκέψης του κόσμου στην Κεντρική Μακεδονία. Η στάση αυτή των τότε συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι απαξίωσαν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό έδωσε στον Απόστολο Τζιτζικώστα την νίκη. 

Ο νυν Περιφερειάρχης κατάφερε να μαζέψει γύρω από αυτόν κόσμο που δεν άνηκε πολιτικά στο χώρο της δεξιάς και με αυτόν τον τρόπο νίκησε….τον υποψήφιο της δεξιάς. 

Η άγνοια του Μακάριου Λαζαρίδη καταστρέφει την Νέα Δημοκρατία στην ΑΜΘ

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Νέα Δημοκρατία θα επιλέξει έναν υποψήφιο ο οποίος δεν θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που θα δυναμώσει το κόμμα της Πειραιώς στην Περιφέρεια, αλλά τα χαρακτηριστικά που βολεύουν στον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έναν υποψήφιο περιφερειάρχη δεξιό που να είναι πιστός ακόλουθος του κόμματος και θα τον έχει υπό πλήρη έλεγχο ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Σε αυτή την περίπτωση, ο σκληρός πυρήνας της “Περιφερειακής Αναγέννησης” του Γιώργου Παυλίδη, θα κατεβάσει τον δικό της υποψήφιο με πιο πιθανό τον Μιχάλη Αμοιρίδη οι οποίοι -αν εξαιρέσεις τον Κώστα Ζαγναφέρη που βασίζεται στην φυλή κυρίως- ξέρουν όχι μόνο να κάνουν εκλογές, αλλά γνωρίζουν και πολύ καλά πως θα μαζέψουν γύρω τους ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. 

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι τοπικές της Νέας Δημοκρατίας θα απομακρύνονται από τον Μακάριο Λαζαρίδη που θα προσπαθεί να τις ελέγξει, και ο κόσμος θα απομακρύνεται από τους Αθηναίους που ήρθαν να κάνουν πολιτική στην περιοχή, και νέο Τέρενς Κουίκ δεν θα ανεχτούν

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr