Ο Μ.Δημαρχόπουλος για τελευταία φορά κήρυξε την έναρξη της Μουσικής Συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»

19 Απριλίου 201914:53

Πλημμύρισε μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια, ταλέντο και νιάτα η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του 6ου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη της Μουσικής Συνάντησης συνεχάρη και εξήρε το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, καθώς και όλα τα Μουσικά Σχολεία που συμμετέχουν στη Μουσική Συνάντηση. Ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές  του θεσμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολλούς εθελοντές, οι οποίοι καταθέτουν «ψυχή», στηρίζοντας έμπρακτα την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.  Εξέφρασε την πλήρη βεβαιότητα ότι η Δημοτική Αρχή δίνει «βήμα» δημιουργίας και στηρίζει πάντα την καλλιτεχνική προσπάθεια των φιλόμουσων μαθητών των Μουσικών Σχολείων, καθώς και την πίστη του, όπως τόνισε, «ότι όλοι, με πολύ σκληρή δουλειά, όπως άλλωστε μάθαμε να δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα αυτών των παιδιών, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις, χωρίς ψεύτικα και μεγάλα λόγια».

Ο κ. Δημαρχόπουλος κατά τη διάρκεια του λόγου του, υπογράμμισε πως φέτος η Μουσική Συνάντηση «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» προσελκύει  περισσότερους από 1.100 μαθητές από 18 σχολεία της Ελλάδας, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στους μαθητές που προέρχονται από το Μουσικό Σχολείο της πόλης Κάμπουλουκ της Ρουμανίας που δεν έχασε καμιά συμμετοχή, τα τελευταία πέντε χρόνια, στις εκδηλώσεις.

Τη μουσική αυλαία έναρξης της εκδήλωσης άνοιξαν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Κομοτηνής, ερμηνεύοντας τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου με τη συμμετοχή του Κώστα Μακεδόνα. Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό για την άψογη εμφάνισή τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr