Ο Κώστας Ζαγναφέρης άνοιξε την κουβέντα για την ουσιαστική εκπροσώπηση γυναικών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

29 Μαΐου 201913:53

Μέχρι σήμερα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δύο είναι τα σίγουρα ονόματα, αυτό του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, και του Δημήτρη Σαλτούρου. Όπως είχαμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες, αυτή την χρονική στιγμή τον Αλέκο Κοντό τον θέλουν όλοι ακόμα και αυτοί που δεν τον θέλουν, και ο Δημήτρης Σαλτούρος είναι το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας προς το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Από κει και πέρα, στο ίδιο δημοσίευμα είχαμε αναφέρει πως στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας και θέλοντας να αποφύγουν λάθη όπως αυτό με τις Περιφερειακές εκλογές, στην συμμετοχή των γυναικών εξετάζονται πλέον άλλες περιπτώσεις από αυτές που είχαν ακουστεί. Η Μαρίνα Παυλίδου συγκεντρώνει την προτίμηση της ΝΟΔΕ Ξάνθης (συναδελφική αλληλεγγύη) αλλά όχι όλων όσων γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα σε αριθμό ψήφων. Όσο για την Μαρία Τσιακίρογλου, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το πολιτικό παρελθόν και η επιλογή του Σωτήρη Τσιακίρογλου να στηρίξει τον Μανώλη Τσέπελη, την απομακρύνουν από το ψηφοδέλτιο. 

Η παρέμβαση Ζαγναφέρη τους έβαλε σε σκέψεις

Την Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, αναλύοντας τα αποτελέσματα του Δήμου Ξάνθης, αναφέρθηκε στο θέμα της μικρής εκπροσώπησης γυναικών. Ουσιαστικά η παρέμβαση του είχε και στόχο και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή γυναίκας η οποία θα μπορεί ουσιαστικά να διεκδικήσει την δεύτερη έδρα αφού αυτή του Αλέκου Κοντού δεν αμφισβητείται. 

Ίσως ο Κώστας Ζαγναφέρης να γνωρίζει τις επιλογές που εξετάζουν στην Πειραιώς και αυτές είναι ανάμεσα σε γυναίκες που συμμετείχαν πρόσφατα στις Περιφερειακές και είχαν όχι μόνο σημαντική επιτυχία , αλλά ¨τράβηξαν” ψήφους από όλα τα κόμματα.

Αυτό σε συνδυασμό με την ανανέωση που θα δώσουν στο ψηφοδέλτιο, ας μην εκπλαγούμε βλέποντας νέα ονόματα 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr