Ο Γερμανός ΥΠΕΣ συγχαίρει την Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

20 Απριλίου 202009:41

Ως πρώτο βήμα χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση 50 ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα στη Γερμανία, το περασμένο Σάββατο,  ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Χέλμουτ Τάιχμαν. «Κάνουμε τώρα ένα πρώτο βήμα και παίρνουμε 50 ασυνόδευτα παιδιά, μπορώ όμως να πω από τώρα ότι δεν θα είναι και το τελευταίο. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε συνολικά μέχρι 350 παιδιά» δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και παράλληλα ευχαρίστησε την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών προέτρεψε τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. «Η Γερμανία τόνιζε πάντα μαζί με άλλα εννέα κράτη της ΕΕ και τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι αναζητούμε μια ευρωπαϊκή λύση για τα ελληνικά νησιά. Το Λουξεμβούργο και η Γερμανία προχώρησαν στο πρώτο βήμα. Πρέπει όμως ν΄ ακολουθήσουν κι άλλα βήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φίλους μας, που θέλουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και προτρέπουμε τα υπόλοιπα κράτη, πράγμα που κάνω και τώρα, να σχεδιάσουν τώρα το δεύτερο βήμα και να το υλοποιήσουν μετά την πανδημία του κορονοϊού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος.

Επιπρόσθετα, δίνοντας έμφαση μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και τα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες ειδικότερα στην περιοχή του Έβρου, ο Γερμανός υφυπουργός διαμήνυσε ότι η διαπραγμάτευση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, με έμφαση στους νέους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου για το άσυλο, θα αποτελέσει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, επισήμανε ότι αυτό που επιδιώκει η Γερμανία είναι μια αποσυμφόρηση των κρατών στα εξωτερικά σύνορα, «μια αποσυμφόρηση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας στο μεταναστευτικό», όπως διευκρίνισε και προσέθεσε: «Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια κι εμείς χρειαζόμαστε ισχυρά εξωτερικά σύνορα, πράγμα που αποτελεί πυλώνα του νέου δικαίου του ασύλου».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας εξήρε το έργο της Ελλάδας αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο. «Ένα κράτος μπορεί να διασφαλίζει τα εξωτερικά σύνορα, το έδειξαν τα γεγονότα στον ποταμό Έβρο πριν από τέσσερις εβδομάδες. Εδώ η Ελλάδα επέδειξε εξαιρετικό έργο αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων» υπογράμμισε καταληκτικά ο Χέλμουτ Τάιχμαν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr