Ο Φ. Τσαλίδης υπηρεσιακός Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Όλα τα ονόματα για την κυβέρνηση της Θάνου

27 Αυγούστου 201517:23

Αρκετά πιθανή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή του πρώην βουλευτή και Προέδρου του Ιδρύματος των ΑΝΕΛ Φίλιππου Τσαλίδη  στην υπηρεσιακή κυβέρνηση όπου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Τα υπόλοιπα ονόματα που συζητούνται για την υπηρεσιακή κυβέρνηση:

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ υπηρεσιακός υπουργός εργασίας θα είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ενδείκνυται να σημειωθεί πως και οι δύο συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Επιπλέον, στη θέση του παραμένει ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών πιθανότατα θα οριστεί ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και διευθυντής τηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ, Ροδόλφος Μορώνης, ενώ ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος, θα είναι ο υπουργός Άμυνας, με το υπουργείο Παιδείας να αναλαμβάνει η Φρόσω Κιάου.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του κ. Σταθάκη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -μέχρι πρότινος υφυπουργός Δικαιοσύνης -, φαίνεται να “αναβαθμίζεται” σε υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ η Φρόσω Κιάου θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας και η Άλκιστης Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

 Για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί να θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr