Ο Ερντογάν θα καταλήξει στη φυλακή, προλέγει ειδικός…

22 Αυγούστου 201311:46

Κι ενώ τα άρθρα που ασκούν σφοδρή κριτική στον Ερντογάν πληθαίνουν ώρα με την ώρα, ενώ όλο και περισσότερα θέτουν θέμα… συνολικότερης συγκρότησης και πνευματικής κατάστασης για τον Τούρκο ηγέτη, όπως και το χθεσινό κεντρικό θέμα του «defence-point.gr», ιδιαίτερη εντύπωση για το κεντρικό του επιχείρημα και τον ακόμα πιο προκλητικό του τίτλο μας προκάλεσε το «θα τελειώσει ο Ερντογάν την καριέρα του στη φυλακή;», του διακεκριμένου Ισραηλινού ακαδημαϊκού, Μπάρι Ρούμπιν.

Κεντρικό επιχείρημα του άρθρου για τις εξελίξεις και τις αψυχολόγητες δηλώσεις Ερντογάν, είναι ότι με όσα κάνει στη χώρα του ο Τούρκος ηγέτης, επί της ουσίας δημιουργεί τα όπλα με τα οποία θα τον «τελειώσουν» οι αντίπαλοί του όταν/εάν αλλάξει η κατάσταση πάλι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο άρθρο ο Μπάρι Ρούμπιν, μπορεί ο Ερντογάν να ποντάρει στους ρυθμούς γεννήσεων των ισλαμιστών, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ελέγχει όλο και περισσότερο την Τουρκία ξεκινώντας από τα εξαιρετικά ποσοστά του, και να στηρίζεται στην ανικανότητα της ηγεσίας της αντιπολίτευσης, όμως η εικόνα είναι πολύ πιο πολύπλοκη.

Ο Ερντογάν πιστεύει ενδεχομένως ότι αποτελεί ένα μίγμα… Βλαντιμίρ Πούτιν και Οθωμανού Σουλτάνου, αναφέρει ο συγγραφέας του άρθρου. Θεωρεί εαυτόν ότι είναι υπεράνω των νόμων, φυλακίζοντας τους αντιπάλους του, από τους στρατιωτικούς ως τους δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές, γελοιοποιώντας την τουρκική Δικαιοσύνη, κάνοντας το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» να μοιάζει με τη… φιλελεύθερη και τη χρυσή της εποχή! Ενδιαφέρεται πιο πολύ να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του με αυτούς που τον φυλάκισαν κάποτε και όχι να περάσει μεταρρυθμίσεις και να εκδημοκρατίσει την Τουρκία.

Ο Ερντογάν δημιουργεί προηγούμενο που θα καθορίσει το δικό του μέλλον. Σύμφωνα με αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα κορυφαίοι συνεργάτες του, όπως ο Εγεμέν Μπαγκίς είναι διεφθαρμένοι (προφανώς η αναφορά σχετίζεται με όστις εκθέσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα που διέρρευσαν από τα Wikileaks), όπως και ο ίδιος που έχει σταματήσει περισσότερες από μία ντουζίνα έρευνες για διαφθορά που τον αφορούν, οι οποίες και θα ξανανοίξουν όταν απολέσει την ασυλία του.

Και το άρθρο καταλήγει, λέγοντας ότι αν και η τύχη πολλών που βρέθηκαν στη φυλακή με στημένες κατηγορίες για συνωμοσίες δείχνει ζοφερή, δεν θα τελειώσουν τη ζωή τους πίσω από τα σίδερα. «Μερικές φορές ο σουλτάνος είναι γυμνός», αναφέρει! Δυστυχώς για τον Ερντογάν, έχει καλλιεργήσει το έδαφος να φορέσει τη στολή του φυλακισμένου, πιθανώς νωρίτερα από όσο αντιλαμβάνεται…
www.defence-point.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr