Ο επόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ζητά να πρυτανεύσει η φωνή της λογικής προς όφελος της τοπικής οικονομίας

16 Απριλίου 202108:17

Με μια μακρά λίστα από ερωτήματα, τα οποία σκιαγραφούν τον προβληματισμό του για πιθανές σκοπιμότητες που μπορεί να απειλήσουν το έργο της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, τοποθετείται απέναντι στην πολιτική αμφισβήτηση της διοίκησης του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου από την Παράταξη Τοψίδη σχετικά με την διαχείριση της εταιρείας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης και προσφάτως εκλεγείς εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, Δικηγόρος Κώστας Κουρτίδης.

Αντανακλώντας σε θέματα που έχει κατά καιρούς αναδείξει η Αντιπολίτευση και προσφάτως συνδέθηκαν με την εκπροσώπηση της Περιφέρειας στην ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ αλλά και την διαχείριση του προγράμματος της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στους επαγγελματίες, ο λαοφιλής δικηγόρος και πολιτικός υπογραμμίζει τις ανάγκες που έχει ο επαγγελματικός κλάδος στην περιοχή μας. 

Ακολούθως, ο κ. Κουρτίδης, ο οποίος σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες προετοιμάζεται δια του νέου ρόλου του να είναι ο επόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης από την 1η Ιανουαρίου του 2022, εκτός σημαντκής πολιτικής ανατροπής, ζητά από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστόδουλο Τοψίδη, να συνεναίσει και να συνεργαστεί ειλικρινά με την διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, αποφεύγοντας “‘άσκοπες κινήσεις”.

Αναλυτικά η δημόσια επίκληση του Χ. Τοψίδη από τον Κ. Κουρτίδη αναφέρει: 

Κύριε Τοψίδη προέχει το κοινό καλό και στη δεδομένη περίπτωση η οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών μας. Μίλησα με πολιτικό λόγο και θεωρώ, ότι και εσείς πρέπει να ξεκαθαρίσετε, με ποια ιδιότητα μιλάτε. Είναι πασιφανές σε όλους, ότι αφενός είσαστε Πρόεδρος των Επιμελητηρίων και αφετέρου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για τη συμβατότητα αυτών των ιδιοτήτων κρίνεστε. Επικαλούμενος και τις δύο αυτές ιδιότητες σας θέτω τα εξής ερωτήματα:

-Γιατί ενώ τόσο χρόνια στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ οι αποφάσεις έβγαιναν ομόφωνα με πλήρη σύμπνοια Επιμελητηρίων και Περιφέρειας, αυτή την κρίσιμη περίοδο και για πρώτη φορά υπάρχει διαφωνία;

-Γιατί αυτή η κίνησή σας, ως πρόεδρος των επιμελητηρίων γίνεται τη χρονική αυτή στιγμή, την οποία καλείται η ΔΕΣΜΟΣ να προχωρήσει σε ενέργειες, για την καταβολή της μη επιστρεπτέας στους επαγγελματίες της Περιφέρειάς μας, που το έχουν απόλυτη ανάγκη;

-Γιατί σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα και πρόβλημα;

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι αυτά τα χρήματα είναι από το ΕΣΠΑ, τα οποία κατάφερε να δεσμεύσει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και τα οποία προορίζονται και ανήκουν πλέον στους επαγγελματίες μας.

-Γιατί δεν αφήνετε να τελειώσει αυτό το έργο η επιχείρηση ΔΕΣΜΟΣ, όπως ακριβώς λειτουργούσε, όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ξέρετε ότι σύμφωνα με το καταστατικό, το οποίο επιδιώκετε να αλλάξετε, ο Πρόεδρος από την περιφέρεια και ο Αντιπρόεδρος από τα επιμελητήρια, υποχρεωτικά έπρεπε να συμφωνούν και όλο το προηγούμενο διάστημα συναποφάσισαν αρμονικά.

-Γιατί μόλις εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης την παροχή της μη επιστρεπτέας ξεκινήσατε ένα εξωδικαστικό και δικαστικό αγώνα, για την πλήρη ανάληψη της διοίκησης της συγκεκριμένης επιχείρησης;

-Γιατί ενώ δηλώσατε στην 30η γενική συνέλευση της 3-9-2020, ότι δεν θα επιδιώξετε να αλλάξετε τα μέλη του ΔΣ, μέχρι την να κριθεί η αγωγή στα Δικαστήρια, συνεχίσατε άλλους ατέρμονους δικαστικούς αγώνες και ζητάτε πλέον σήμερα να αναλάβετε την διαχείριση της εταιρείας;

-Γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς να αποκτήσετε τη διαχείριση της εταιρείας, που ελέγξει τα κονδύλια της μη επιστρεπτέας και που διασφάλισε ο Περιφερειάρχης;

Κατηγορείτε για καθυστέρηση την Περιφέρεια ενώ εδώ και τόσο καιρό και για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας αυτής έχουμε μία αντιπαράθεση, που αποδεδειγμένα τελματώνει τη λήψη αποφάσεων και την επίτευξη του έργου, που είναι να φτάσουν τα χρήματα στον ανώνυμο επαγγελματία.

-Ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητές σας; Θέλετε να κατηγορείτε δημόσια τον Περιφερειάρχη ότι καθυστερεί; Θέλετε τις 24.650 επιχειρήσεις, που αναφέρετε να μην πληρωθούν, για να το χρεωθεί ο Περιφερειάρχης ή να αφήσουμε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και τη ΔΕΣΜΟΣ όπως ακριβώς είναι για να κάνει το έργο της;

            Εάν θέλετε να αλλάξετε οτιδήποτε στη ΔΕΣΜΟΣ είτε με την ιδιότητά σας ως Πρόεδρος των Επιμελητηρίων ή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας (για να μη με κατηγορείτε άδικα για πολιτική σπέκουλα) σας καλώ υπεύθυνα, αφού η ΔΕΣΜΟΣ τελειώσει το έργο της και δοθούν τα χρήματα στους επαγγελματίες, που το έχουν τόσο ανάγκη, να κάνετε μετά όσα δικαστήρια θέλετε και όσες Γενικές Συνελεύσεις επιθυμείτε με σκοπό να αλλάξετε τη Διοίκηση και ότι κρίνετε απαραίτητο μέσω του πλαισίου της νομιμότητας των ρόλων σας.

            Επειδή, λοιπόν, κ. Τοψίδη αντιλαμβάνομαι πλήρως τις σοβαρές συνέπειες όλων όσων λέω. Επειδή μόνο πολιτική ανευθυνότητα δε με διακρίνει, αλλά διάθεση για ειλικρινή και όχι προσχηματική συνεργασία και συναίνεση, σας καλώ να μη σπαταλάμε το χρόνο μας σε δημοσιεύσεις και τη Δευτέρα που είναι η ΓΣ να αφήσετε τη ΔΕΣΜΟΣ με το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε το έργο και το γνωρίζει να ολοκληρώσει το έργο της. Ας μην καθυστερούμε με άσκοπες κινήσεις και όταν δοθούν τα χρήματα στους επαγγελματίες συνεχίστε τις δικαστικές και εξωδικαστικές σας ενέργειες.

            Αξίζει να σημειωθεί, ότι εγώ σέβομαι και τιμώ απόλυτα το θεσμό των επιμελητηρίων, τα οποία, όμως ως Πρόεδρός τους, οφείλετε να προστατεύσετε την κρίσιμη αυτή στιγμή, για τη θέση που θα πάρουνε.

            Ανάλογα με αυτό, που θα κάνετε τη Δευτέρα, θα κριθείτε με ποιο ρόλο ενεργείτε και τι αποσκοπείτε και θα φανεί ποιος κεφαλαιοποιεί πολιτικά την όλη κατάσταση.

Επιτέλους ας πρυτανεύσει η φωνή της λογικής.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr