Ο επίσημος ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Ξάνθη. Δεξίωση στην Περιφερειακή ενότητα

1 Ιανουαρίου 201421:06

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της έλευσης του νέου έτους.

Στη λιτή τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης ενώ πέραν του οικοδεσπότη, Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Χαλκίδης και οι Διοικητές των Σχηματισμών, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Χαλκίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χ. Δημαρχόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ Χρήστος Πούλιος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κολλάρος, η Πολιτευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θόδωρος Ρωμανίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Γιώργος Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Μητροπολίτης, στο χαιρετισμό του, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για τους επίσημους ευχήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα να συνεχίσει να έχει αυξημένες εντάξεις στο ΕΣΠΑ, ενώ απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ανέφερε ότι η ΠΕ Ξάνθης κλείνει το ΕΣΠΑ με απορροφητικότητα 105% και έργα ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιούνται από την Περιφέρεια, Δήμους και άλλους φορείς και πρόσθεσε ότι η νέα χρονιά, με τη νέα χρηματοδοτική περίοδο ξεκινά από μηδενική βάση. Μνημόνευσε κάποια σημαντικά έργα και μελέτες που θα υλοποιηθούν στη νέα χρονιά και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Τυχερός της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν ο επικεφαλής της Συπείρωσης Γιώργος Κολλάρος, ο οποίος κέρδισε ένα ρόδι, δώρο που επιμελήθηκαν οι συνεργάτες του Φώτη Καραλίδη.

protoxronia 5 protoxronia 4 protoxronia 3 protoxronia 2 protoxronia 1

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr