Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ξάνθη

16 Μαρτίου 201711:36

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ορίστηκαν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 • Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, και των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.
 • Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και   25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ώρα 12:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από Σχολεία, Προσκόπους, Οδηγούς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Προσκόπων και η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Υπεύθυνοι ορίζονται οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης Τσανοπούλου Κλεάνθη και Πετρίδης Μάριος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ώρα 07:00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ΄Σ.Σ και του Δήμου Ξάνθης.

Ώρα 8:30 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας .

Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Κούτρα Χρήστο, Δ/ντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Ώρα 11:00 π.μ. Λιτή δεξίωση από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ώρα 11:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή  Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, Συλλόγων, Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών θα έχει η κα Ζήση Σοφία, Υπεύθυνη του Τμ.Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης.

 Ώρα 18:10 Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, οι Βουλευτές, ο Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Στρατοδικείου, ο Στρατηγός  του Δ΄Σ.Σ., ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Ξάνθης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ., ο Μουφτής Ξάνθης και οι εκπρόσωποι Ξένων Δογμάτων, οι Πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., ο Προϊστάμενος του Δικαστικού Γραφείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, και οι Προέδροι των Δ.Σ. των Δήμων της Π.Ε. Ξάνθης, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,

 • Περιφερειακοί Σύμβουλοι
 • Δημοτικοί Σύμβουλοι
 • πρώην Βουλευτές, πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι και πρώην  Περιφερειακοί, Νομαρχιακοί και  Δημοτικοί Σύμβουλοι
 • Ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν.Ξάνθης και Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ.
 • ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
 • Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
 • Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
 • ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης
 • ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών
 • ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
 • Πρόεδροι Αναπήρων και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
 • Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
 • Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή
 • Πρόεδροι Επιμελητηρίων
 • Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
 • Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων
 • Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών
 • Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων

 ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης. Τα θέματα που αφορούν την τάξη, απονομή τιμών, σημαιοστολισμό, κίνηση τροχοφόρων, παράταξη κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Κυριακαρέλη Κ., Λαζαρίδου Ιφ., Τσανοπούλου Κλ., Σταυρίδου Μαρ., Τουλουμίδου Κων., Κατσαρός Αθ., Πετρίδης Μαρ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr