Ο Ε. Λαμπάκης νέος Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ. Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Β. Τσολακίδης

12 Οκτωβρίου 201421:37

Στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συγκροτήθηκε την Παρασκευή σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ και εξελέγη η Εκτελεστική Επιτροπή.

Όπως αναμενόταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης – ο παλαιότερος των Δημάρχων από μητροπολιτικούς Δήμους που πρόσκειται στη ΝΔ- αναδείχτηκε Πρόεδρος της ΠΕΔ για την επόμενη πενταετία. Στη θέση της Αντιπροέδρου εξελέγη η Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχος Καβάλας ενώ στη θέση του Γραμματέα ο Δημ. Σύμβουλος Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης. Μέλη στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν ο Καδή Ισμέτ, Δήμαρχος Ιάσμου και ο Βασίλης Τσολακίδης, δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων.

Στις εκλογές που έγιναν με ενιαίο ψηφοδέλτιο από την πλευρά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπήρξαν και λευκά ψηφοδέλτια σε επιμέρους εκλογές που προήλθαν από την πλειοψηφία. Διαφοροποιήθηκε ο Παύλος Μιχαηλίδης, δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Από τα 21 μέλη παρέστησαν στην ψηφοφορία τα 14.

Όπως είναι γνωστό στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ μετέχουν από την Ξάνθη οι Γιώργος Τσιτιρίδης, Μανώλης Τσέπελης, Βασίλης Τσολακίδης.

Τα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή θητεία είναι το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, τα οικονομικώ των Δήμων, η πρόταση για επαναλειτουργία του Γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες ενώ ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και προέβαλε ένα ενωτικό και διεκδικητικό πλαίσιο για την επόμενη περίοδο.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr