Ο Δήμος Ξάνθης θα καλύψει τα χρέη της Αναπτυξιακής σύμφωνα με τον Π. Λύρατζη. Νέα αναβολή στο Δικαστήριο με τους εργαζόμενους

7 Ιουλίου 201407:39

Την πρόθεση του Δήμου Ξάνθης να καλύψει τα χρέη της Αναπτυξιακής και, κυρίως, τις οφειλές προς τους εργαζόμενους, επικαλέστηκε την Παρασκευή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των οφειλών, ο τελευταίος Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημελειοδικείου Ξάνθης ο τελευταίος Πρόεδρος της Αναπτυξιακής, κατηγορούμενος για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της πολύπαθης εταιρίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση , ζήτησε και πήρε τρίτη αναβολή .

 Ο Δήμος Ξάνθης θα κάνει χρήση της τροπολογίας για την κάλυψη των χρεών

Εξηγώντας στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους ζήτησε και, τελικά, δόθηκε ολιγόμηνη αναβολή, είπε ότι ο Δήμος (όπου έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της νέας Δημοτικής Αρχής) σκοπεύει να κάνει χρήση της τροπολογίας που επιτρέπει στους Δήμους να καλύψουν τα χρέη των αναπτυξιακών εταιριών των ΟΤΑ στις οποίες συμμετέχουν και με τον τρόπο αυτό να εξοφληθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους και να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία τη εταιρία.

Αυτό, φυσικά, αφορά μόνο στο ποσοστό που ο Δήμος Ξάνθης κατέχει στην εταιρία, αλλά προφανώς το γεγονός ότι το επικαλείται ο τελευταίος Πρόεδρος ενώπιον του Δικαστηρίου αποτελεί ερμηνεία μιας γενικότερης αντίληψης των νέων δημοτικών αρχών για την εταιρία.

Στους εργαζόμενους που έχουν προσφύγει εναντίον του τελευταίου Προέδρου της Εταιρίας οφείλονται μισθοί μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον καθένα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι στην εταιρία καθώς αυτή δεν έχει οδηγηθεί στη Λύση-Εκκαθάριση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr