Ο Δήμος Ξάνθης έβαλε περιορισμούς για την εγκατάσταση…οίκων ανοχής !

15 Μαΐου 201519:31

Τον ανώτερο αριθμό αδειών και τα σημεία όπου επιτρέπεται η εγκατάσταση …Οίκων Ανοχής, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Όπως είναι υποχρεωμένος ο Δήμος καθόρισε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και προώθησε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τους περιορισμούς που υπάρχουν για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
20150515_142532

Περιορισμοί για τους επίδοξους επιχειρηματίες

Όπως ανέφερε η σχετική εισήγηση του Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα στην Επιτροπή το μεσημέρι της Παρασκευής, απαγορεύεται η εγκατάσταση Οίκων Ανοχής στις εισόδους της πόλης από Καβάλα (από το Πετροχώρι και μέχρι την πόλη) και Κομοτηνή (από τη διασταύρωση του Δροσερού). Επίσης η Επιτροπή έκρινε ότι προκειμένου να προφυλαχθεί η τουριστική εικόνα της περιοχής αντίστοιχη απαγόρευση θα υπάρξει για την είσοδο της πόλης από Κιμμέρια αλλά και από την Ε.Ο. Δράμας-Ξάνθης.
20150515_140823 20150515_140819

Επίσης, με βάση τη σχετική απόφαση απαγορεύεται η εγκατάσταση οίκου ανοχής σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από πάσης φύσεως εκπαιδευτικά συγκροτήματα, ιδιωτικά ή δημόσια αλλά και από πάσης φύσεως χώρους λατρείας. Σε εξέλιξη, όπως φάνηκε από τη συζήτηση, υπάρχει ένα αίτημα ιδιώτη για έναρξη λειτουργίας τέτοιου χώρου, που έχει όμως διαφορετικά τυπικά προβλήματα προς επίλυση.

Βέβαια, το θέμα ήταν αρκετά ασυνήθιστο και απαιτούσε …ειδικούς χειρισμούς, όμως η Επιτροπή, παρά τα αναπόφευκτα χαμόγελα, έλαβε τις αναγκαίες αποφάσεις και με την απαραίτητη ομοφωνία.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr