Ο Δήμος Ξάνθης ετοιμάζει έξωση για την εταιρία του Δημοτικού Parking – Πολύωρη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

12 Φεβρουαρίου 201621:00

οΤην έναρξη διαδικασία έξωσης της μισθώτριας που έχει κερδίσει το διαγωνισμό και λειτουργεί το Δημοτικό Parking προανήγγειλε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρόχπουλος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Δήμαρχος μιλώντας στην επιτροπή και απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του Δήμου  ανέφερε ότι ο Δήμος πρόκειται να διεκδικήσει την έξωσή της λόγω χρεών.

Όπως είναι γνωστο εξάλλου μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν διαφορές με τους νέους ιδιοκτήτες να υποστηρίζουν ότι το κτίριο παρουσιάζει προβλήματα και δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν όπως είχαν προβλέψει και το Δήμο να ζητά τα μισθώματα που προβλέπονται από τη σχετική σύμβαση, με βάση τους σχετικούς της όρους.  Η  διαμάχη αυτή μπαίνει σε νέα φάση, μετά την απόφαση αυτή που έγινε γνωστή από το Δήμαρχο.

Οι μπανάνες με 8,5 ευρώ το κιλό ενόχλησαν  το Δήμαρχο – Απέσυρε θέμα από τη συνεδρίαση !

Κατά τα άλλα στην πολύωρη συνεδρίαση υπήρξε έντονη συζήτηση για τις προμήθειες του Δήμου κατά την δέσμευση ανάληψης υποχρέωσης προμηθειών του 2016, με το Δήμαρχο να αποφασίζει, με δική του πρωτοβουλία, να αποσύρει το θέμα της έγκρισης προμηθειών οπωρολαχανικών εξαιατίας κάποιων τιμών που εντοπίστηκαν καθώς και πλημμελών στοιχείων που υπήρξαν. Ιδιαίτερα η προμήθεια μπανανών με 8,5 ευρώ το κιλό για προμήθειες του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας που ήρθαν προς έγκριση θεωρήθηκε υπερβολική και ασύμβατη με τις τιμές της αγοράς. Παράλληλα από την αντιπολίτευση υπήρξε κριτική για το γεγονός ότι  οι τιμές και οι ποσότητες δεν αντιστοιχούν σε κατά κεφαλήν κατανάλωση, ώστε να είναι τεκμηριωμένη η σκοπιμότητα των προμηθειών.

Αναλυτικά ο κατάλογος που ήρθε στην Επιτροπή στη φωτογραφία παρακάτω:

MPANANES TIMES

Τέλος, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα θέματα των μεγαλοοφειλετών του Δήμου με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι υπάρχει δυστοκία στην είσπραξη των οφειλών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά στα δάνεια της ΔΕΥΑΞ, που έχει αναλάβει ο Δήμος

OIKONOMIKI  4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr