Ο Δημος Ξάνθης ασκεί έφεση για τους σχολικούς φύλακες – Ταλαιπωρεί ακόμη το δέντρο που σκότωσε μικροπωλητή

1 Ιουλίου 201415:09

Την απόφαση που δικαίωσε του σχολικούς φύλακες της Ξάνθης και διατάσει την επιστροφή τους στην εργασία πρόκειται να προσβάλλει ο Δήμος Ξάνθης. Όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, λόγω του γεγονότος ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, που τους δικαίωσε, περιέχει και μισθολογικά ζητήματα και για το λόγο αυτό ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο θάνατος μικροπωλητή καταδιώκει ακόμη το Δήμο

Στην ίδια επιτροπή αποφασίστηκε ο Δήμος να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, για την καταδίκη δύο πρώην Αντιδημάρχων ότο Εφετείο Θράκης για το θάνατο ενός μικροπωλητή από πτώση δέντρου στο Λιμνίο το 2009. Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή η νομική σύμβουλος του Δήμου Ελένη Χατζηλιάδου, εκτός από το ποινικό σκέλος που έχει οδηγήσει σε καταδίκη οι συγγενείς του θανόντος έχουν καταθέσει σχετική αγωγή ζητώντας ένα σεβαστό ποσό από το Δήμο.

2014-07-01 14.20.54Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση της επιτροπής καταρτίστηκαν οι όροι για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για το χώρο αμμοληψίας του Κοσύνθου που απευθύνεται σε τεχνικές εταιρίες. Όπως σημείωσε ο Μηχανικός Γιάννης Ζερενίδης που παρέστη στη συνεδρίαση, είναι σημαντικό, λόγω εξάντλησης των φυσικών πόρων, να δίνεται η δυνατότητα στις τεχνικές εταιρίες να μεταπωλούν ένα μέρος του υλικού που αντλούν καθώς ο προηγούμενος πλειοδότης αποχώρησε λόγω μη βιωσιμότητας. Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να μειώσει στο ήμισυ το αντίτιμο, με αντίστοιχη μείωση του χρόνου αμμοληψίας σε ένα χρόνο, από δύο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr