Ο άστεγος που φιλοξενούν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης τους… έσωσε από την κλοπή !

29 Φεβρουαρίου 201609:00

Πριν από αρκετό καιρό, την περίοδο που στην Ξάνθη επικρατούσε δριμύ ψύχος, η είδηση ότι ένας άνδρας είναι άστεγος και κοιμάται σε μια εγκαταλειμμένη ταβέρνα είχε κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία αλλά εξαιτίας της έλλειψη δομών και υποδομών στον τομέα αυτό, οι Πρόσκοποι προσφέρθηκαν να φιλοξενούν τον άτυχο άνδρα στο κτίριο του Προσκοπισμού. Έκτοτε ο άνδρας διαμένει στο κτίριο της οδού Χατζησταύρου και εργάζεται περιστασιακά.

Όμως αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν κάτι απρόσμενο. Δύο άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο του Προσκοπισμού με σκοπό να κλέψουν όμως με την είσοδό τους τους αντιλήφθηκε ο φιλοξενούμενος άνδρας που ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν σε ελάχιστο χρόνο και οι κλέφτες τράπηκαν σε φυγή αλλά συνελήφθη ο ένας από τους δύο !

Έτσι η ανθρωπιά των Προσκόπων της Ξάνθης που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον άτυχο αυτό άνδρα, τους ανταποδόθηκε καθώς γλίτωσαν από την κλοπή  και, κυρίως, καταστροφές που θα είχαν προκληθεί στο πολυόροφο κτίριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες της διάρρηξης στο κτίριο του προσκοπισμού εμπλέκονται στη διάρρηξη που έγινε πριν λίγες μέρες στο Εργατικό Κέντρο που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Ο ΄συλληφθείς θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία ενώ οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων διαπίστωσαν μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές στο κτίριο, πριν οι δύο δράστες γίνουν αντιληπτοί από τον “φύλακα” του κτιρίου.

proskopismos xanthi porta sep

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr