Ο Απολογισμός του Καρναβαλιού στο Δ.Σ. της Στέγης Πολιτισμού. Δεν κατέληξαν σε Καλλιτεχνικό Διευθυντή

4 Ιουνίου 201317:59

Το Δ.Σ. της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, εξ αναβολής καθώς στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δευτέρας δεν υπήρξε απαρτία. Το Δ.Σ. ενέκρινε τον απολογισμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών ως προς το οικονομικό τους αντικείμενο. Τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν τον απολογισμό με βάση των οποίων, δαπανήθηκαν 131.236 ευρώ. Τόσο ο Δημήτρης Μπένης όσο και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησαν τα επιμέρους στοιχεία των δαπανών να αναλύονται περαιτέρω, όπως συνέβη στον Προϋπολογισμό των ΘΛΕ.

Όπως είπε ο Δημήτρης Μπένης, «δεν μπορεί όλο το Καρναβάλι να κοστίζει 131 χιλιάδες και μόνο ο ήχος να αφορά στα 50.000 ευρώ !» Στην άποψη αυτή συμφώνησε ο Ηλίας Βασιλούδης ενώ ο Σάββας Μελισσόπουλος ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να είναι αντικείμενο ξεχωριστής συζήτησης.

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών, αφορά στις εξής δαπάνες:

Ταχυδρομικά: 974 ευρώ
Ήχος – Φως: 47.504
Αμοιβές Καλλιτεχνών:  39.968
Υλικά συντήρησης και επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων: 3.468
Υλικά συντήρησης και επισκευής κτιρίων: 7.423
Υπηρεσίες Φύλαξης: 4.920
Έξοδα διοργάνωσης ΘΛΕ: 19.855
Εκτυπώσεις-Εκδόσεις-Βιβλιοδετήσεις: 945
Μισθώματα μεταφορικών μέσων: 4.000
Προμήθεια Καυσίμων και Λιπαντικών: 2.078
Δημοσίευση προκηρύξεων: 103
Προμήθεια γραφικής ύλης: 22

Παρατηρήσεις για το θεσμό του 2013

Το θέμα της τεράστιας μάζας τουριστών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία απασχολεί το Δ.Σ. της Στέγης καθώς ο Μ. Φανουράκης υπερθεμάτισε για τα αποτελέσματα της πρόχειρης καμπάνιας που έγινε σε αυτές τις περιοχέςκαι προανήγγειλε δράσεις για να επεκταθεί αυτή η προβολή στις γειτονικές χώρες. Παράλληλα εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετική την παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεομόνων του 14ου Σχολείου, ως απαρχή για να ξεκινήσει από του χρόνου μια ξεχωριστή παιδική παρέλαση, όπου ο Δήμος θα παράσχει δωρεάν τις σχολές.

Στα μελανά τοποθέτησε ο Μ. Φανουράκης το θέμα του Λιμνίου και της εικόνας που έχει με το Δημήτρη Μπένη να προτείνει να μην ξαναδωθούν «τσαντήρια» με τη μορφή που έχουν μέχρι σήμερα και να υπάρξει μια άλλη διευθέτηση.  Από την πλευρά του Ηλία Βασιλούδη έγιναν επιμέρους παρατηρήσεις για να βελτιωθούν τα καλά σημεία που σήμερα έχει ο θεσμός, με τη συνέργεια και άλλων φορέων εκτός του Δήμου, όπως με ένα Καλλιτεχνικό Διευθυντή ή μια Επιτροπή.

Δεν κατέληξαν σε Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου

Το Δ.Σ. συζήτησε για πολύ ώρα το θέμα της επιλογής του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση. Υποψήφιοι είναι ο Ανέστης Χατζόπουλος και η Νανά Γιαννακοπούλου αλλά η Υπηρεσία δεν είχε κάποια εισήγηση για έναν από τους δύο.

Αυτό επεσήμαναν σχεδόν όλα τα μέλη της Διοίκησης που τελικώς ζήτησαν να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση για το θέμα και ανέβαλαν τη λήψη απόφασης. Από την πλευρά του Ηλία Βασιλούδη τέθηκε το θέμα μιας διαφορετικής πρόκλησης ενδιαφέροντος που θα καθορίζει τα κριτήρια και τον τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων. Από την άλλη αντιτάχθηκε, όπως ανέφερε και ο Δ.Μπένης, ότι το Υπουργείο δεν επιτρέπει την εισαγωγή κριτηρίων όπως η συνέντευξη θεωρώντας ότι «φωτογραφίζουν» υποψήφιους.

Τελικώς τα μέλη ζήτησαν να υπάρξει στην επόμενη συνεδρίαση εισήγηση της υπηρεσίας ή του Προέδρου καθώς και περισσότερα στοιχεία (εκτός από τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων) πριν προχωρήσουν στη λήψη απόφασης.

Εγκρίθηκε η παραχώρηση του Υπαίθριου Αμφιθεάτρου

Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε η αποδοχή της παραχώρησης του Υπαίθριου Δημοτικού Αμφιθεάτρου από το Δήμο προς τη Στέγη Πολιτισμού για τα επόμενα 7 χρόνια, καθώς μέχρι σήμερα ανήκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Δήμου ενώ τώρα θα διαχειρίζεται από τη Στέγη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr