Ο απολογισμός της κακοκαιρίας στην Ξάνθη. Καταστροφές και προβλήματα από χιόνια, βροχές, ανέμους !

7 Μαρτίου 201521:20

Αντίστοιχα προβλήματα με αυτά της κακοκαιρίας την ημέρα των εκλογών ήταν αυτά που προκλήθηκαν στην Ξάνθη απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου. 

Στην ορεινή περιοχή το χιόνι έφτασε και ξεπέρασε, σε κάποιες περιπτώσεις, το μισό μέτρο με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και οικισμοί στο Δήμο Μύκης να μείνουν αποκλεισμένοι και χωρίς επικοινωνίες. Στην περιοχή της ΔΕ Σταυρούπολης ο δρόμος προς το Δασικό Χωριό έμεινε για κάποιες ώρες κλειστός και στη συνέχεια η κίνηση αποκατάσταθηκε. Όμως σε όλο το ορεινό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και με αντιολισθητικές αλυσίδες, στα περισσότερα σημεία, αφού τα χιόνια έχουν φτάσει στις παρυφές της πόλης της Ξάνθης. 

Πλημμμύρες στα πεδινά 

avdira plimmires 1Στην πεδινή περιοχή η νεροποντή δημιούργησε πολλά προβλήματα και καταστροφές σε καλλιέργειες. Ο όγκος του νερού δεν ήταν αντίστοιχος με άλλες περιπτώσεις αλλά οι υδροφόροι ορίζοντες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και το έδαφος δεν απορροφά πλέον τη βροχή με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν σοβαρές πλημμύρες στις περιοχές του Δήμου Τοπείρου – κυρίως- και του Δήμου Αβδήρων. Η Περιφέρεια με συνεργεία από τις νυχτερινές ώρες  και οι Δήμοι, στο βαθμό που μπορουσαν, επενέβησαν στα διάφορα σημεία. 

Οι ζημιές συνίστανται κυρίως σε πλυμμηρισμένα χωράφια και αυλές καθώς και σε εισορές υδάτων σε σπίτια. Σε κάποιες περιπτώσεις απειλήθηκαν κτηνοτροφικές μονάδες, χωρίς επιπτώσεις.  

Θυελλώδεις άνεμοι και την Κυριακή

Κοινό χαρακτηριστικό σε βουνό, πεδιάδα και Θρακικό Πέλαγος οι ισχυροί εως θυελλώδεις άνεμοι. Σύμφωνα με τη νέα αναγγελία της ΔΕΗ, η έντασή τους την Κυριακή θα φτάσει μέχρι και τα 9 μποφώρ ! Σοβαρότερα ήταν τα προβλήματα στην Κομοτηνή με πλημμύρες μέσα στην πόλη και ειδικά στο Νοσοκομείο αλλά και αποκλεισμούς που σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του Νομού. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr