Ντάισελμπουμ: Μετά το καλοκαίρι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος και νέο πρόγραμμα

17 Φεβρουαρίου 201416:48

Η όποια συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα ή για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους θα λάβει χώρα μετά το καλοκαίρι, ενδεχομένως το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως οι ευρωπαϊκές Αρχές ποτέ δεν επρόκειτο να «κοιτάξουν μπροστά» πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα τον Απρίλιο. Στη συνέχεια «θα πρέπει να συζητήσουμε το μέλλον και να αποφασίσουμε για ένα πιθανό νέο πρόγραμμα» που «είμαι αρκετά σίγουρος θα μας πάει μετά το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Τόνισε πως εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τους όρους του ισχύοντος προγράμματος θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται έως τον Αύγουστο, και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη «να βιαστούμε» στη λήψη αποφάσεων.

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι αυτό «πρέπει να μειωθεί», αλλά και πάλι οι αποφάσεις θα έλθουν «μετά τον Αύγουστο».

Ερωτηθείς δε αν η απόφαση για νέα στήριξη της Ελλάδας μπορεί να περιμένει έως τότε, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε λιτά: «Ναι».

Τέλος, αναφορικά με το ισχύον πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας, ο κ. Ντάισελμπλουμ επαναβεβαίωσε πως νέες εκταμιεύσεις δόσεων θα εξετασθούν μόνο «όταν και αν» ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα.

Η τοποθέτηση Ντάισελμπλουμ έρχεται ένα 24ωρο μετά τις παραπλήσιες δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν και το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel ότι η Άνγκελα Μέρκελ τοποθετεί για μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου τις αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr