Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά κρύβεται στο Λονδίνο

12 Μαΐου 201612:00

Mιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι «δεν θέλουμε νέα κρίση για την Ελλάδα, θα πρέπει να βρούμε λύσεις».

Τόνισε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα για να συζητηθεί το ενδεχόμενο της ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς όμως να τίθεται προς συζήτηση το σενάριο του «κουρέματος».

«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα, δεν θα το αρνηθώ αυτό», παραδέχτηκε και πρόσθεσε πως «υποστηρίζω όλα όσα κάνουμε στη χώρα, είναι σκληρά μέτρα αλλά πρέπει να γίνουν». Δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως «το πιο λυπηρό πράγμα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος στο Λονδίνο».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε πως το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο που μαζί με την αστάθεια της ελληνικής οικονομίας προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην χώρα.

«Το επόμενο Eurogroup είναι στις 24 Μαΐου, δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε φάση κρίσης που βλάπτει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας το λύσουμε», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Twitter της ιστορικής λέσχης ντιμπέιτ Oxford Union.

Τέλος σχολιάζοντας τον ρόλο της ΕΚΤ είπε πως «θα πρέπει να δουλεύει για όλη την Ευρωζώνη και όχι μόνο να φροντίζει για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Γερμανία ή την Ολλανδία».

Ενώ παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη λογική των προγραμμάτων διάσωσης τύπου bail out χαρακτηρίζοντάς την «ανόητη», λέγοντας πως πλέον έχει θεσπιστεί το bail-in και πως δουλεύει καλά.

Κλείνοντας παραδέχτηκε πως ο ευρωσκεπτικισμός δεν περιορίζεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία αλλά έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr