Νοτούρνο, μυστικές ιστορίες στο φως!

26 Νοεμβρίου 201521:00

Στο βιβλίο της Isol, Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα, μπορείς να ζήσεις κάτι διαφορετικό. Με το φως εμφανίζεται μια καινούργια ιστορία

Η βραβευμένη με το Astrid Lindgren, συγγραφέας και εικονογράφος από την Αργεντινή ISOL, έγραψε ένα αληθινά πρωτοποριακό παιδικό βιβλίο. Καθώς υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, άλλα περιπετειώδη, αλλά απραγματοποίητα, άλλα ανιαρά ή μπερδεμένα, όνειρα με ανθρώπους που συνάντησες πριν από λίγο, όνειρα σε ξένες γλώσσες, όνειρα που δεν θυμάσαι, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα βαρετό όνειρο. Ένα βαρετό όνειρο είναι μια χαμένη νύχτα.

Στο βιβλίο της Isol, Νοτούρνο, Συνταγές για όνειρα, μπορείς να ζήσεις κάτι διαφορετικό. Το βιβλίο προσφέρει μια σειρά από πιθανά όνειρα, σαν εικόνες που θα κινήσουν τη φαντασία σου και θα σε οδηγήσουν σε πρωτόγνωρες εμπειρίες τις ώρες που κοιμάσαι.

Το Συνταγές για Όνειρα κυκλοφορεί από τον εξαιρετικό νέο εκδοτικό οίκο «Μάρτη», του Γιάννη Γκανά και της Άννας Παπαφίγκου. Στον «Μάρτη» έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα οκτώ τίτλοι βιβλίων που έχουν κερδίσει την προσοχή των παιδιών, των γονιών και των βιβλιόφιλων κάθε ηλικίας.

upl5649ef47af56e

Οι εκδότες έχουν ένα πολύ ξεκάθαρο φιλοσοφικό στίγμα, θέλουν πάντα το βιβλίο που εκδίδουν να αντιμετωπίζει το παιδί ισότιμα, δηλαδή να είναι βιβλία που αντιμετωπίζουν το παιδί με χιούμορ, αγάπη, σαν να γράφει ένα παιδί για το παιδί και όχι ένας μεγάλος, κλείνοντας το μάτι στο γονιό ότι το βιβλίο είναι διδακτικό. Να αφήνει το παιδί να είναι ο εαυτός του, να κάνει τις σκανταλιές του, να ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τα λάθη του.

Το καινούργιο βιβλίο της Isol, λέγεται «Συνταγές για όνειρα», είναι ένα βιβλίο- παιχνίδι και συστήνει η συγγραφέας ένα όνειρο για κάθε βράδυ. Είναι όνειρο αυτό το βιβλίο και εμείς το δοκιμάσαμε και στο σπίτι, διαλέγει το παιδί ένα όνειρο και κάνουν μια ιστορία. Μόλις κλείσεις το φως φωτίζεται μια εικόνα και σε συνοδεύει στον ύπνο σου. Είναι υπέροχο ταξίδι, γιατί το βιβλίο δεν είναι απλώς ωραίο αλλά ερέθισμα για να φανταστούν όλοι ιδιαίτερες ιστορίες. Είναι ένα βιβλίο που όταν το βάλεις κοντά σε δυνατό φως, δημιουργεί μια νέα εικόνα πίσω από αυτή που πρωτοβλέπεις!!

Η Isol γεννήθηκε το 1972 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Σπούδασε διδακτική της Τέχνης και στην συνέχεια ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες. Aπό το 1997 δημιουργεί βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες και εικονογραφεί κείμενα άλλων συγγραφέων όπως ο Jorge Luján, o Graciela Montes και o Paul Auster.

Τα βιβλία της έχουν βραβευτεί σε σημαντικούς διεθνής διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες. Το 2013 απέσπασε το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν (ΑLMA), το σημαντικότερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως.

Πηγή: thetoc.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr