Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ(video)

6 Απριλίου 201714:00

Στο παράνομο κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια αναφέρθηκε ο Επικεφαλής του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 5 Απριλίου με αφορμή τη συζήτηση για την Έκθεση του 2016 σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς: «Τα Σκόπια κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας έκλεισαν εδώ και καιρό παράνομα τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες. Η ενέργειά τους αυτή καταδικάστηκε και από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν. Κλείνοντας τον νόμιμο βαλκανικό διάδρομο τα Σκόπια εγκλώβισαν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες και αντί η ΕΕ να τους ανακαλέσει στην τάξη ο ίδιος ο κ. Τουσκ μόλις προχθές στα Σκόπια επιβράβευσε τη στάση τους. Επιβράβευσε τους σκοπιανούς που κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου χτύπησαν στα σύνορα με την Ελλάδα στην Ειδομένη χιλιάδες πρόσφυγες, που έριξαν παράνομα εντός του Ελληνικού εδάφους χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατά των χιλιάδων εγκλωβισμένων στην Ειδομένη προσφύγων».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Για όσο λοιπόν διάστημα τα Σκόπια κρατούν παράνομα κλειστά τα σύνορά τους στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιβάλει πλήρες οικονομικό εμπάργκο στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων για το οποίο πρέπει να επισημανθεί επιπλέον ότι συνεχίζει πλέον την προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων εκφράζεται με την παραχάραξη της ιστορίας και την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας πρακτική που δέχτηκε και πριν λίγο ο εισηγητής που αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία” αντί για FYROM».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τα Σκόπια λοιπόν πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας. Επίσης δεν πρόκειται για το όνομα των Σκοπίων ο Ελληνικός λαός να δεχθεί σύνθετη ονομασία με οποιοδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr