Νοσταλγικός εορτασμός των 40 χρόνων της Νομικής. Πρόεδρος των Αποφοίτων ο Θ. Ξυνίδης και αντιφασιστικό ψήφισμα !

30 Ιουνίου 201418:00

Με νοσταλγία για τα φοιτητικά χρόνια και με το βλέμμα στο παρόν ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή το τριήμερο που πέρασε η συνάντηση των παλιών φοιτητών, από τα πρώτα έτη λειτουργίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου.

dimokriteio-45-2Η συνάντηση είχε αρκετές εκδηλώσεις για τους 3.000 παλιούς φοιτητές που βρέθηκαν στην Κομοτηνή. Ανάμεσά τους εκτός από τους αμέτρητους δικηγόρους βρέθηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι δικαστικοί, πολιτικοί όπως ο πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, πρώην βουλευτές και αξιωματούχοι καθώς και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος.

Η συνάντηση κατέληξε στη συγκρότηση του Συλλόγου Αποφοίτων της Νομικής, πρώτος Πρόεδρος της οποίας εξελέγη ο Θανάσης Ξυνίδης από την Ξάνθη. Οι απόφοιτοι της Νομικής κατέληξαν και σε ένα αντιφασιστικό ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν την ανησυχία και τη αντίθεσή τους για την εισβολή του φασισμού στο πολιτικό σύστημα και την απειλή σε βάρος της Κοινωνίας

«Προσομείωση» φοιτητικής ζωής

23432534 (67)Στη διάρκεια του τριημέρου έγινε «προσομείωση της φοιτητικής ζωής» με τραπεζάκια, παρατάξεις, εγγραφές με διανομή «πάσου» που είναι η ταυτότητα του Συλλόγου Αποφοίτων, μουσικές εκδηλώσεις, Σίτιση σε «Λέσχη» με κουπόνι, βραδιά ντίσκο και άλλες δράσεις ενώ πραγματοποιήθηκε και συνεδρίαση του «Φοιτητικού Συλλόγου» της εποχής.

Η ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και οι γενικότερη προσπάθεια μαζικοποίησης και συνοχής τους, προαναγγέλει την εντονότερη παρουσία τους στα θέμα της πολιτικής και της κοινωνίας σε επίπεδο προβληματισμού και παρέμβασης. (φωτογραφίες: Παρατηρητής Θράκης – Χρόνος Κομοτηνής)
23432534 (71)

dimokriteio-45-1 dimokriteio-45-2

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr