ND_LOGO_KAINOURIO

Παρεμβαση ΝΟΔΕ Ξάνθης για το Νοσοκομείο

22 Φεβρουαρίου 201118:01

ND_LOGO_KAINOURIOΠαρέμβαση για το θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης έκανε με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης.

Στην επιστολή κατηγορεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης καθώς και το κυβερνών κόμμα για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της πόλης:

 

Πιο αναλυτικά αναφέρει: Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά, τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της, να ενδιαφέρουν όλο τον λαό. Η ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης, σαν εκπρόσωπος σημαντικού τμήματος του Ξανθιώτικου λαού, δικαιούται και οφείλει να έχει άποψη για το θέμα, να εντοπίζει προβλήματα όταν υπάρχουν και να επιζητά λύση τους.

Δώσαμε ικανό χρόνο, στην καινούρια Διοίκηση το Γ.Ν. Ξάνθης, αφ΄ ενός για να κατατοπισθεί σχετικά με το τι συμβαίνει στο Γ.Ν., και αφ΄ ετέρου για να δώσει δείγμα γραφής σχετικά με την λύση που θα προκρίνει στις τρέχουσες ανάγκες. Διαπιστώνουμε ότι, πιεζόμενη από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, έχει πολύ στενά περιθώρια κινήσεων. Είναι γεγονός ότι η μεγάλη ανάσα με μαζικές προσλήψεις ιατρών για το 2009 και 2010 που προέβλεπε ο νόμος Αβραμόπουλου του 2009 χάθηκε μέσα από τα χέρια μας χωρίς να υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, είναι γεγονός ότι τους έξι τελευταίους μήνες του 2010 έφυγαν, με διαφόρους τρόπους από το Γ.Ν. Ξάνθης, τρείς παθολόγοι, τρεις καρδιολόγοι, ο μοναδικός πνευμονολόγος, δύο ορθοπαιδικοί, ένας αναισθησιολόγος, ένας μαιευτήρ – γυναικολόγος, σύνολο ένδεκα.

Είναι γεγονός ότι μετά τόσες αποχωρήσεις, σε ένα χώρο που ήδη είχε ανάγκη ενισχύσεως του δυναμικού του λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων για παροχή υπηρεσιών υγείας, το τοπίο καθίσταται ζοφερό. Εάν σ εαυτό το αποψιλωμένο από έμψυχο δυναμικό πλαίσιο προσθέσουμε τις μειώσεις κονδυλίων για εφημερίες με αντίστοιχη μείωση των εφημερευόντων ιατρών, τις διάφορες ελλείψεις που κατά καιρούς, και αφού εν τω μεταξύ εξαντλήθηκαν τα υπάρχοντα αποθέματα, παρατηρούνται είτε σε φάρμακα είτε σε πάσης φύσεως αναλώσιμο υλικό, είτε στις φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν για κλείσιμο του Γ.Ν. Ξάνθης είτε σαν όλο είτε κάποιων τμημάτων του, δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την διοίκηση στην ικανοποίησή της για το παρών και στην αισιοδοξία της για το μέλλον του ιδρύματος.

να συμμερισθούμε κι εμείς αυτή την αισιοδοξία, “ζητούμε” μέσα στο προσεχές σύντομο χρονικό διάστημα των 5-6 μηνών να μας δώσει τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 καθώς και των ΕΝΔΕΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010, την λειτουργία τμημάτων μέγιστης ζητήσεως όπως το νευρολογικό, η στεφανιαία μονάδα και η μονάδα νεογνών, ο διπλασιασμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΤΕΠ αφού εκεί είναι σημείο τριβής λόγω της μεγάλης ζήτησης σε ιατρικές υπηρεσίες και δηλώνουμε πρόθυμοι, εφ΄ όσον μας ζητηθεί, να βοηθήσουμε σε τοπικό ή ευρύτερο πολιτικό επίπεδο να προσπαθήσουμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι η ενίσχυση του Γ.Ν. Ξάνθης είναι επένδυση και όχι σπατάλη.” καταλήγει

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr