Νίκος Παναγιωτόπουλος από Έβρο: «Τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα»

31 Μαρτίου 202009:20

Στον Έβρο βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στις Καστανιές του Έβρου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν εδώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης» συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ενίσχυση από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, εάν χρειαστεί θα το κάνει. «Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό. Οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα από την τουρκική πλευρά. Ερωτηθείς για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απάντησε ότι «δεν ξέρουμε πόσοι είναι, αλλά υποθέτω ότι ο αριθμός αυξομειώνεται». Για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των δυνάμεων στα σύνορα απάντησε πως «αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις. Θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να φυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας», ενώ τόνισε πως «όσοι πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, συνελήφθησαν και κρατούνται».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr