Νέος χαιρετισμός του Χρήστου Μέτιου – Προβάρει την αποχώρηση του;

19 Οκτωβρίου 201816:41

Νέο χαιρετισμό απηύθυνε ο  Χρήστος Μέτιος στo 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα». Όπως φαίνεται, οι χαιρετισμοί αυτοί θα είναι χρήσιμες πρόβες για το μέλλον,

Απηύθυνα χαιρετισμό στo 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα», που διοργανώνουν από 18 έως 21 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Μουσείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία καθώς συμβάλλει στον επιστημονικό διάλογο και βοηθά τους λαούς της ευρύτερης περιοχής να έχουμε βαθύτερη γνώση και κατανόηση μεταξύ μας.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου “Δρόμοι, επικοινωνία και κινητικότητα” αγγίζει βασικά στοιχεία της τοπικής μας ταυτότητας αλλά και της πολιτικής της Περιφέρειάς μας.

Ο τόπος μας ήταν πάντοτε πέρασμα, ένας σημαντικός σταθμός και ένα σημείο διασταύρωσης χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα και όπου συνυπήρχαν διαφορετικοί πολιτισμοί.

Tο αποτύπωμα που έχουν αφήσει στην ταυτότητά μας σήμερα οι δρόμοι που για αιώνες διέσχιζαν την περιοχή μας είναι μια παράδοση επικοινωνίας και συνύπαρξης.

Αυτά είναι τα στοιχεία που επιδιώκουμε να αναδεικνύουμε με μια σειρά από δράσεις της Περιφέρειάς μας, όπως το ετήσιο Φεστιβάλ Via Egnatia και η ΟΧΕ της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr