Νέος πρόεδρος στην «Ένωση Φυλής Χολστάιν» ο Ξανθιώτης Ηλίας Κοτόπουλος

15 Ιανουαρίου 201816:41

Εκλογές στην Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας σε ήπιο κλίμα την περασμένη Παρασκευή και στο αξίωμα του προέδρου αναδείχτηκε ο πρώην αντιπρόεδρος, Ηλίας Κοτόπουλος, στη θέση του απερχόμενου προέδρου, Θανάση Βασιλέκα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, που εκλέχθηκε, έχει ως εξής: Χρήστος Ν. Βουλγαρίδης, αντιπρόεδρος, Κώστας Κεφαλάς, ταμίας, Θανάσης Τζελέπης, γενικός γραμματέας, Θανάσης Παπαπαναγιώτου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Αδαμάκης, μέλος, Αντώνης Κουτρας, μέλος, Κωνσταντίνος Χατζάτογλου, μέλος Θεόδωρος Σβεντζίδης, Στέφανος Μπακαρτζάκης, μέλος και Στυλιανός Χαριζάνης, μέλος.

Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι: Χρήστος Τσομπάνος και Γιώργος Κλιάμπας

Εξελεγκτική Επιτροπή: Τατιανός Γεωργακούδης, Χρήστος Αθ. Βουλγαρίδης, Σταύρος Δαργινάκης

Σε δηλώσεις του, μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε., Ηλίας Κοτόπουλος τόνισε ότι η πολιτεία χρειάζεται να δώσει τη δέουσα σημασία στην ελληνική αγελαδοτροφία, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής, καθώς έχει τελειώσει η διαδικασία των ποσοστώσεων. Ζήτησε  βελτιώσεις στο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, πατάξη των ελληνοποιήσεων, παρεμβάσεις στο θέμα της γενετικής βελτίωσης και κυρίως ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική Αγελαδοτροφία. «Το ζήτημα των capital controls έδειξε ξεκάθαρα πως χρειάζεται πολιτική βούληση για την αυτάρκεια της χώρας σε βασικά είδη τροφίμων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς ελληνικό αγελαδινό γάλα».

Βιογραφικό Ηλία Κοτόπουλου

Ο Ηλίας Κοτόπουλος γεννήθηκε το 1971 στην Ξάνθη, από Μικρασιάτες γονείς. Προέρχεται από οικογένεια παραγωγών και ασχολείται από τα 20 του χρόνια με την γαλακτοπαραγωγή. Έχει μονάδα γαλακτοπαραγωγής στο Άβατο Ξάνθης, δυναμικότητας 750 αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και πλέον ασχολείται με το επάγγελμα και ο μεγάλος του γιος, Παρασκευάς. Είναι νυμφευμένος με τη Βαγιανή Δρίγγα και έχουν τρία παιδιά. 

www.ypaithros.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr