Νεοκλής Λεμονίδης : Θέλω να φέρω την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου στον Λεύκιππο

28 Μαΐου 202122:23

O Nεοκλής Λεμονίδης πρόκειται να γίνει και πάλι “κάτοικος” Ξάνθης… Αυτό είχε συμβεί παλαιότερα ως προπονητής (assistant coach και μετέπειτα head coach) της BF Ξάνθης και πλέον για τον έμπειρο κόουτς θα “ανοίξει” το “κεφάλαιο” Λεύκιππος Ορόσημο. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας της Ξάνθης, ο Νεοκλής Λεμονίδης αναφέρθηκε στην “νέα σελίδα” της καριέρας του και μεταξύ άλλων ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να πει το “ναι” στον Λεύκιππο Ορόσημο, καλώντας παράλληλα την κοινωνία της Ξάνθης να στηρίξει έμπρακτα το όλο εγχείρημα και την προσπάθεια του συλλόγου.

Αναφερόμενος στο πώς έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στον ΓΑΣ Κομοτηνή -του οποίου ο ίδιος αποτελεί “ζωντανή ιστορία”- να μετακομίσει στον Λεύκιππο Ορόσημο, δήλωσε :  “Ο βασικός λόγος είναι ότι ήθελα μια ανανέωση και μια αλλαγή στην προπονητική μου καριέρα. Ήρθε η πρόταση από τον Λεύκιππο και θεώρησα πως οι συνθήκες για μένα είναι ιδανικές προκειμένου να μετακομίσω στη Ξάνθη, όπως είχε γίνει παλαιότερα (σ.σ. όταν υπηρέτησε τη BF Ξάνθης). Ουσιαστικά, θεωρώ πως είναι ένα refresh στην προπονητική μου καριέρα αυτή η μετακίνηση, για την οποία έπαιξε ρόλο το γεγονός πως με εντυπωσίασε ο τρόπος οργάνωσης του συλλόγου καθώς και οι φιλοδοξίες των ανθρώπων του Λεύκιππου”.

Απαντώντας στο εάν η πορεία ανόδου του συλλόγου της Ξάνθης σε όλα τα επίπεδα τον επηρέασε προκειμένου να αποδεχτεί ευκολότερα την πρόταση της ομάδας, δεν δίστασε να πει :  “Ναι, ακριβώς. Mέτρησε για μένα η οργάνωση που έχει ο σύλλογος και το κίνητρο που έχουν οι άνθρωποι της διοίκησης. Αυτό έκανε ευκολότερη την απόφασή μου να αναλάβω ένα νέο project και να βοηθήσω σε πολλά πράγματα. Όπως είπαμε με τον Πρόεδρο, η συμμετοχή μου στον Λεύκιππο δεν θα είναι μόνο για το ανδρικό αλλά θα αφορά και τις Ακαδημίες, έχοντας συνεργασία με τους προπονητές των τμημάτων, στο παιδικό-εφηβικό και γενικότερα σε όλα”.

Μάλιστα, ο έμπειρος κόουτς μοιράστηκε το όραμά του με το κοινό της Ξάνθης :”Αυτό που θέλω να φέρω είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία όλων αυτών των χρόνων στην ομάδα αυτή, η οποία στην ουσία είναι νεανική και υπάρχει λίγα χρόνια στον μπασκετικό χάρτη. Σχετικά με την τεχνογνωσία, μιλάω γι’ αυτήν που έχω ως κόουτς αλλά και ως καθηγητής Πανεπιστημίου στο ΤΕΦΑΑ, η οποία κι αυτή θα μεταφερθεί στην ομάδα. Θα υπάρχει συνεργασία του Πανεπιστημίου με
την ομάδα και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Όσον αφορά την φιλοσοφία ως κόουτς, ο καθένας μπορεί να οραματίζεται και να θέλει να κάνει κάποια πράγματα αλλά αυτό που νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε προπονητή, είναι να προσαρμόζεται στο υλικό και στους παίκτες που έχει. Εγώ, για παράδειγμα, μπορεί να έχω στο μυαλό μου να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ και να μην δεχόμαστε εύκολα καλάθια -όπως φυσικά αυτό το θέλουν όλοι οι προπονητές- αλλά παίζει ρόλο το ρόστερ. Το σημαντικό, λοιπόν, για τον κάθε κόουτς, είναι να μπορείς να προσαρμοστείς πάνω στους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr