Νέο κρούσμα με ακατάλληλα όστρακα – Κατασχέθηκαν 801 κιλά

5 Δεκεμβρίου 201823:32

Οργιάζει το παρεμπόριο ακατάλληλων προς βρώση οστρακοειδών στον Έβρο. Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτακόσια ένα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για κατανάλωση και συνέλαβαν έναν 52χρονο, που επρόκειτο να τα διοχετεύσει στην αγορά της πόλης, ενώ μόλις προ μερικών ημερών, συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί άλλοι δύο τόνοι ακατάλληλων οστρακοειδών.

Ο 52χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 54 σάκους με  όστρακα, χωρίς τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, ενώ επίσης το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, αλλά και ο ίδιος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και εις βάρος του εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Στις 29 Νοεμβρίου είχαν κατασχεθεί συνολικά χίλια εννιακόσια σαράντα κιλά (1.940 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων και είχε συλληφθεί ένας 37χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της εν λόγω ποσότητας, καθώς τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επίσης, το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr