Νέο χαράτσι στα ΙΧ -Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για απόσυρση ή πώληση στο εξωτερικό

3 Φεβρουαρίου 201416:20

Νέο αλαλούμ αναμένεται να δημιουργηθεί με το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους και την οριστική διαγραφή τους, θα πρέπει να πληρώσουν Τέλη κυκλοφορίας.

Οπως γράφει η Ημερησία, όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους, προκειμένου να το αποσύρουν, ώστε να αποκτήσουν κάποιο καινούριο μοντέλο, καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης, μπορεί να το κάνουν χωρίς να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ετσι, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν, είναι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγουν (πώληση στο εξωτερικό) ή να το καταστρέψουν (οριστική διαγραφή).

Εντονες είναι οι αντιδράσεις για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που οδηγούνται, είτε για εξαγωγή, είτε για καταστροφή. Με το νέο μέτρο εναντιώνονται τόσο ο Συνδέσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), αλλά και η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ), ενώ έχουν ήδη αποστείλει υπομνήματα για το θέμα.

Μάλιστα, οι έμποροι επισημαίνουν στην «Η» πως δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταβάλουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από νταλίκες στα καταστήματά μας, με προορισμό κάποια άλλο κράτος-μέλος, καθώς τα συγκεκριμένα ΙΧ δεν κινούνται καθόλου επί ελληνικού εδάφους.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr