Το νέο application της γερμανικής αστυνομίας που θα πιάνει στη φάκα τους Νεοναζί

5 Δεκεμβρίου 201308:30

Θέλεις να πιάσεις τους θιασώτες του Ναζισμού; Το άρθρο της Independent ρωτάει, αλλά μάλλον είναι ρητορική η ερώτηση. Ωστόσο, η απάντηση είναι συγκεκριμένη και μάλιστα έρχεται από εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Η αστυνομία της Γερμανίας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις προόδους της τεχνολογίας για να πατάξει το φαινόμενο του Νεοναζισμού. Συγκεκριμένα ένα app που φέρει το όνομα «Nazi Shazam» μπορεί να εντοπίσει το είδος της μουσικής που παραπέμπει σε φασιστική ιδεολογία. Η διαδικασία είναι ταχύτατη, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είναι σε θέση να εντοπίσει τα μουσικά χνάρια των συγκεκριμένων τραγουδιών.

Σύμφωνα με τον Der Spiegel, την επόμενη εβδομάδα, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα συζητηθεί εντός των κυβερνητικών κλιμακίων για να τεθεί σε εφαρμογή το λογισμικό. Μόλις πέρυσι, στη Γερμανία, απαγορεύτηκαν πάνω από 79 τραγούδια, λόγω της σύνδεσής του με νεοναζιστικό περιεχόμενο, ενώ υπάρχει άλλα χίλια στη… σειρά που κρίνονται ύποπτα.

Αν, τελικώς, εφαρμοστεί το εν λόγω app, η γερμανική αστυνομία θα μπορεί να αναγνωρίσει τα τραγούδια σε συλλαλητήρια, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο διαδίκτυο. Να σημειωθεί πως στη Γερμανία η εξύμνηση του ναζισμού είναι απαγορευμένη, ενώ ήδη γίνεται σοβαρή συζήτηση για την ολοκληρωτική απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος.

 

Πηγή:www.iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr