Νεκρός ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Καμπούλ

18 Ιανουαρίου 201408:50

Δεκατρείς ξένοι υπήκοοι είναι ανάμεσα στους 17 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά λιβανέζικου εστιατορίου σε ένα τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπου στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές. «Δεκατρείς αλλοδαποί και τρεις Αφγανοί σκοτώθηκαν στη σημερινή επίθεσης αυτοκτονίας» είπε ο Μοχάμεντ Ζαχίρ αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ χωρίς όμως να μπορεί να επιβεβαιώσει “άμεσα” τις εθνικότητες των θυμάτων.

Τέσσερις από τους νεκρούς είναι γυναίκες, είπε από την πλευρά του ο Αφγανός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε που βρίσκονται τέσσερις πολίτες που εργάζονται στον ΟΗΕ, οι οποίοι μπορεί να ήταν κοντά στον τόπο της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, Άρης Γαϊτάνης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση, αναφέροντας ότι « προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών και προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση όλων των εργαζομένων στη περιοχή». Ένας διπλωμάτης δήλωσε ότι δύο στελέχη του προσωπικού της UNICEF, ένας Πακιστανός και ένας Αμερικανός, είναι μεταξύ των τεσσάρων εργαζόμενων του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν αλλά την πληροφορία δεν επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Ένας άλλος δυτικός διπλωμάτης ανέφερε ότι στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι μεταξύ των νεκρών αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το ΔΝΤ.

Η βρετανική πρεσβεία ανέφερε επίσης ότι διερευνά αναφορές ότι ένας Βρετανός υπήκοος είναι μεταξύ των νεκρών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Το λιβανέζικο εστιατόριο, με την επωνυμία «Η Ταβέρνα του Λιβάνου», είναι ένας δημοφιλής τόπος συνάθροισης των ξένων αλλά και των εύπορων ντόπιων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νορβηγική πρεσβεία. Ο λιβανέζος ιδιοκτήτης του εστιατορίου είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας.

πηγή: enikos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr