Νεκρός 66χρονος καρκινοπαθής που δεν δέχτηκαν τα νοσοκομεία

3 Ιανουαρίου 201418:20

Ένας 66χρονος ανασφάλιστος ασθενής κατέληξε αναζητώντας περίθαλψη και θεραπεία στο ΕΣΥ, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κοινωνικό Ιατρείο αναφέρει ότι ο άτυχος άνδρας περιλαμβανόταν σε μια λίστα μαζί με άλλους εννέα ανθρώπους για τους οποίους γινόταν -και γίνεται- προσπάθεια να νοσηλευτούν σε δημόσιο νοσοκομείο με διαδικασία επείγοντος περιστατικού. Ωστόσο, η αναμονή για τον 66χρονο ήταν μοιραία.

«Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας
Η λίστα του Κοινωνικού Ιατρείου περιλαμβάνει οκτώ ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, έναν με ανεύρυσμα αορτής και έναν με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας. Κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη «επιχείρηση» νοσηλείας ή επέμβασης ή θεραπείας, αναλόγως με το πρόβλημα υγείας του καθενός, ώστε να εκλείψει η θλιβερή λίστα της αναμονής των ανασφάλιστων ασθενών χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Όπως έγινε γνωστό οι έξι εκ των ανασφάλιστων ασθενών νοσηλεύονται ήδη σε νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Ελπίς, Σωτηρία), ενώ για τους άλλους τέσσερις έχει δρομολογηθεί η νοσηλεία ή η επέμβαση που χρειάζονται από την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr