Νεκρώνουν τα πάντα στην Ξάνθη. Κινητοποιήσεις και αγροτικά μπλόκα. Καφές από το σπίτι !

4 Φεβρουαρίου 201607:45

Με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής στην απεργία της Πέμπτης αναμένεται ότι τίποτε δεν θα λειτουργήσει στην πόλη.

Κλειστές και οι καφετέριες

Οι παραγωγικοί, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της Ξάνθης κατέρχονται με κοινό πλαίσιο ενώ αναμένεται να κλείσει η αγορά αλλά και οι περισσότερες επιχειρήσεις, όπως οι καφετέριες αλλά και οι ταβέρνες σε μια προσπάθεια να “νεκρώσει” η πόλη. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποκλεισμοί για τα πολυκαταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά.

Ως προς την κινητοποίηση αυτή θα ξεκινήσει μετά τις 10 στο Εργατικό Κέντρο στο πλαίσιο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία – για πρώτη φορά- όπου θα υπάρξει νέος γύρος τοποθετήσεων από τους υπόλοιπους φορείς. H Λαϊκή Αντίσταση καλεί στις 10 στην Πλατεία Ελευθερίας (στο κάτω μέρος σε ξεχωριστή συγκέντρωση) ενώ το ΠΑΜΕ επίσης καλεί για την Κεντρική Πλατεία την ίδια ώρα.

Τα μπλόκα των αγροτών

Οι αγρότες από το μπλόκο του Νέστου θα βρεθούν στην πόλη για την κινητοποίηση. Ακολούθως θα επιστρέψουν στο μπλόκο και θα αποκλείσουν τη γέφυρα του Νέστου μέχρι τις 6 μμ, σύμφωνα με τη νεότερη πληροφόρηση. Από τις 4 μέχρι τις 9 μ.μ. θα είναι αποκλεισμένη και η δίοδος από τα Κερδύλλια  και έτσι η πρόσβαση προς και από τη Θεσσαλονίκη θα είναι αρκετά δύσκολη.

Πάντως, πέρα από τις κινητοποιήσεις, η υπεραστική κίνηση των κατοίκων της περιοχής είχε και μια άλλη ατυχία καθώς την παραμονή της μεγάλης απεργίας ακυρώθηκε η απογευμαντική πτήση από το Ελ. Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης λόγω της ομίχλης στο “Μέγας Αλέξανδρος” και οι επιβάτες δεν ταξίδεψα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr