Οι νέοι φοιτητές της Πολυτεχνικής έφτασαν μαζί με τους γονείς τους. Αναζητούν σπίτι και γνωρίζουν τη φιλόξενη πόλη

30 Αυγούστου 201420:49

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έφτασαν στην Ξάνθη οι νέοι φοιτητές μαζί με τους γονείς τους. Ήδη από την Παρασκευή η πόλη γέμισε με τις οικογένειες που έφτασαν για να ρυθμίσουν τις πρώτες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση των νέων φοιτητών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η αναζήτηση στέγης με τα ενοικιαστήρια αλλά και το μεσιτικά γραφεία να καθοδηγούν τους γονείς και τους φοιτητές. Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες αν και τα μικρότερα σπίτια που απευθύνονται σε φοιτητές, είναι σχετικά πιο ανθεκτικά ως προς τις τιμές και τη ζήτηση, ενώ γενικότερα η κατάσταση για όλες τις ελληνικές οικογένειες είναι δυσχερής. Τόσο για αυτούς που περιμένουν έστω το μικρό εισόδημα μιας γκαρσονιέρας, όσο και για αυτούς που επιβαρύνονται με τις σπουδές των παιδιών τους.

‘Εφτασαν σε περίοδο Γιορτών Παλιάς Πόλης

Οι νέοι φιλοξενούμενοι της πόλης, όπως πάντα, φτάνουν σε περίοδο Γιορτών Παλιάς Πόλης και έτσι η πόλη έχει την πλέον φιλόξενη εικόνα για να υποδεχτεί με ζεστασιά τους νέους φοιτητές. Άλλωστε , αυτή η πόλη, πάντα ζούσε μαζί με τους φοιτητές της και το Πολυτεχνείο. Μερικοί από τους πιο γνωστούς πολίτες αυτής της πόλης ανήκουν στη γενιά των φοιτητών που ήρθαν και ρίζωσαν, όπως ο νέος Πρύτανης Θανάσης Καραμπίνης αλλά και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης.

Αντίστοιχα και οι Ξανθιώτες ξεκίνησαν την έρευνα σε άλλες περιοχές για τα παιδιά τους που πέρασαν στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr