epitropi_poiotitas_zois_geniko

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ξάνθη .

3 Φεβρουαρίου 201120:40

epitropi_poiotitas_zois_genikoΗ πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης υπό την προεδρεία του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη πραγματοποήθηκε την Πέμπτη, μετά το μεσημέρι, στο Δήμαρχείο της Ξάνθης.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάδειξη του Σπύρου Μαζαράκη της μείζονος αντιπολίτευσης στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής. Τέσσερις παρατάξεις συμμετέχουν στην επιτροπή και μέλη της είναι οι   ΑγκόρτζαςΑπόστολος, Ανταμπούφης Νίκος, Βορίδης  Δημήτρης, Μαζαράκης Σπύρος, Μούρκας Χρήστος, Σπυριδόπουλος Νίκος, Φανουράκης Μανώλης και Φωτιάδης Νικόλαος.

Πέρα από τα υπηρεσιακά θέματα που αφορούν σε διάφορα ζητήματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής εγκρίθηκαν διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσες για την πόλη και πιο συγκεκριμένα:

Αλλαγή των ρυθμίσεων στα δικαστήρια

Στην οδό Βόγδου, μπροστά από το δικαστήριο οριοθετούνται δύο θέσεις στάθμευσης για την Αστυνομία. Παρακάτω οριοθετείται μια θέση για ΑΜΕΑ, μία θέση φωρτοεκφόρτωσης καθώς και 10 θέσεις Ταξί καλύπτοντας όλο το δρόμο.  Στο εξής θα απαγορευτεί η στάθμευση στην πλευρά του ΟΤΕ, όπου παρκάρουν σήμερα το οχήματα,  ενώ προβλέπεται να υπάρξουν θέσεις μονίμων κατοίκων μπροστά από την  ΠΕ Ξάνθης, από την οδό Γκίφχορν και μέχρι το περίπτερο.

Στην  οδό Βενιζέλου δίδεται μία θέση στάσης για αποβίβαση των γονέων που πηγαίνουν στο Βρεφικό Σταθμό και, αντίστοιχα,  στην οδό Μ. Γεωργίου οριοθετείται μιά θέση στάσης για αποβίβαση  νηπίων μπροστά στην είσοδο του 4ου παιδικού σταθμού ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο να εγκαταλείπονται τα οχήματα στη μέση του δρόμου.

Φανάρια Σάρδεων

Στη  διασταύρωση των οδών Σάρδεων και Βάρναλη, μετά την τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών, θα υπάρξουν αλλαγές στις ρυθμίσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές και να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος στους πεζούς μαθητές που κατευθύνονται στο 3ο Γυμνάσιο. Ανάλογες ρυθμίσεις θα υπάρξουν στο νέο κόμβο της οδού Ηλιουπόλεως από Κυψέλη προς Νεάπολη.

Επίσης, στο εξής απαγορέυεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Λευκίπου από τα φανάρια και μέχρι το κτίριο του ΕΟΚ . Η ρύθμιση αυτή γίνεται μετά την εγκατάσταση της ALPHA Τράπεζας που έχει επιβαρύνει την κίνηση των οχημάτων. Για την Τράπεζα προτείνεται να χρησιμοποιεί τον κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής που η Επιτροπή θεωρεί ότι καλύπτει τις ανάγκες της.

Κώνοι στην είσοδο της Παλιάς Πόλης.

Μετά από πρόταση του Νίκου Ανταμπούφη και παρότι δεν υπήρχε σχετικό θέμα, θα διαχωριστούν με πλαστικούς σταθερούς κώνους τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Π. Χρηστίδη (μπροστά στην πρώην Πλατεία Αντίκα), ένα από τα οποία  καταλαμβάνεται διαρκώς από μια σειρά παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων που μπλοκάρουν την κυκλοφορία προς την Παλιά Πόλη.

Τέλος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι οριοθετήσεις χώρων φορτοεκφόρτωσης στην οδό Τσιμισκή και την οδό Αν. Δημητρίου καθώς επίσης και η χρήση της πρασιάς για πάρκινγκ σε τμήματα της οδού Αν. Δημητρίου (που σήμερα ούτως ή άλλως έχουν καταληφθεί εξ ολοκλήρου από οχήματα)

 

Η αντιγραφή μέρους ή ολόκληρων κειμένων και των εικόνων του XanthiPress.gr προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής Ιδιοκτησίας. Όροι χρήσης.

.

epitropi_poiotitas_zois_antipoliteusi

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr