Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Δικαίωμά μας η αναστολή της συμφωνίας για το προσφυγικό»

14 Απριλίου 201718:59

Νέες απειλές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτοξεύει η Άγκυρα, δύο μόλις 24ωρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «A Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι αποτελεί δικαίωμα της χώρας του να αναθεωρήσει ή να αναστείλει τη συμφωνία για το προσφυγικό, με αφορμή το ζήτημα της βίζας, σημειώνοντας ότι τα δύο αυτά θέματα εξαρτώνται σημαντικά το ένα από το άλλο.

«Εάν έχουμε αρνητική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σσ στο θέμα της βίζας), τότε είναι φυσικό μας δικαίωμα να αναθεωρήσουμε ή να αναστείλουμε όλες αυτές τις συμφωνίες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Η Άγκυρα έχει οξύνει τη ρητορική της το τελευταίο διάστημα ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν, αλλά και τις εξελίξεις στο εσωτερικό «μέτωπο» και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Πηγή: Έθνος

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr