Νέες άδειες στην Energean για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

1 Αυγούστου 201921:50

Παγιώνεται η παρουσία της Energean στην Ανατολική Μεσόγειο αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έλαβε τέσσερις νέες άδειες για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική εξέλιξη μετά την εξαγορά του κλάδου έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της ιταλικής Edison έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Η απόκτηση της Edison E&P προσθέτει στον όμιλο της Energean βεβαιωμένα αποθέματα 292 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου καθώς και ημερήσια παραγωγή 69 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου με βάση τα στοιχεία του 2018. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Energean θα έχει βεβαιωμένα αποθέματα 639 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και ημερήσια παραγωγή πάνω από 140 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, μετά την έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Καρίς τον Μάρτιο του 2019 με προοπτική τις 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως. Σε οικονομικό επίπεδο, με βάση τα μεγέθη του 2018, η εξαγορά προσθέτει στην Energean 434 εκατ. δολάρια στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων καθώς και λειτουργικές ταμειακές ροές 302 εκατ. δολάρια.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr