Νέα στάση εργασίας για τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και συγκέντρωση στην Περιφέρεια. Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

24 Ιουνίου 201419:42

Συμμετοχή στη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ δήλωσε η μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών που επρόκειτο να επιμορφωθούν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Το πρωί της Τρίτης οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και πάλι έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας.

Παράλληλα, στο στόχαστρο της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι συνδικαλιστές καταγγέλουν, με ανακοίνωσή τους, ότι δεν τους επιτράπηκε να ενημερώσουν για τους λόγους της κινητοποίησης στους χώρους της Πρωτοβάθμιας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

adedy olme doe stasi ergasias  perifereiaΤο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του διευθυντή Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Μάρκου.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 3ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο προκειμένου να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στις καθημερινές παραστάσεις τους έξω από τις διευθύνσεις της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ ζήτησε να επικοινωνήσει τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος σχετικά με τη διαδικασία επιμόρφωσης αξιολογητών , όπως αυτές εκφράζονται τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από τις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, στα γραφεία των διευθύνσεων. Και ενώ στη μεν β’βάθμια η ενημέρωση έγινε χωρίς προβλήματα, ο διευθυντής της α΄βάθμιας έκλεισε την πόρτα στους συνδικαλιστές με βίαιο τρόπο μην επιτρέποντας την είσοδο ούτε στον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ(!).

Είναι προφανής ο πανικός του διευθυντή της α΄βάθμιας για την παταγώδη αποτυχία υλοποίησης των κακόφημων σεμιναρίων επιμόρφωσης χάρη στην αγωνιστική στάση της αποχής, στάση που τηρήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων διευθυντών σχολικών μονάδων. Η επιθετικότητα που επέδειξε απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων δεν μπορεί να ερμηνευτεί παρά ως διαπιστευτήριο υποταγής και νομιμοφροσύνης προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Υπουργό Παιδείας και την κυβερνητική πολιτική, την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο ζητούν με αγωνιστικότητα και συλλογικότητα την κατάργηση του νόμου και την ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου για τις αξιολογήσεις- ποσοστώσεις που οδηγούν σε απόλυση.

Άξιος ο μισθός του…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr