Νέα προβλήματα για τον TAP στην Καβάλα

27 Αυγούστου 201823:50

Η δειγματοληπτική έρευνα για αρχαία στην περιοχή «Καρυδιές», απ’ όπου έχει σχεδιαστεί να περάσει ο αγωγός ΤΑΡ, έφερε στο φως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δάπεδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Πρωινή», η έφορος αρχαιοτήτων Νομού Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη.

Η αρχαιολόγος γνωστοποίησε ότι η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρτικό στάδιο, δίχως να διευκρινίσει τις τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην όδευση του αγωγού.

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο Καβάλας», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι βρέθηκε από τους αρχαιολόγους και ζήτησε επίσημη πληροφόρηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι απαγορεύεται στους διαμαρτυρόμενους (για την εν λόγω χάραξη του αγωγού) να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν αρχαία!

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr