Νέα προκήρυξη για τον ΤΑΡ – Πέντε εργολαβίες σε Ελλάδα και Αλβανία για τα 760 χλμ αγωγού

13 Μαΐου 201410:38

Tη δεύτερη προκήρυξη διαγωνισμού ανακοίνωσε ο TAP για συμφωνίες ΕPC (Engineering Procurement Construction), που θα περιλαμβάνoυν την Μελέτη, Προμήθεια και κατασκευή των περίπου 760 χιλιομέτρων αγωγού με διάμετρο 48 ίντσες (1,2 μέτρα) που θα περνά από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Εχει προηγηθεί στις 15 Απριλίου, η προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή δρόμων και γεφυρών στην Αλβανία, ενώ σημειώνεται ότι σε αυτή την προκήρυξη εκτός από την κατασκευή του αγωγού, η σύμβαση θα περιλαμβάνει την κατασκευή 32 σταθμών – βαλβιδοστασίων- κατά μήκος της διαδρομής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η κατασκευή του αγωγού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2016 και θα χωρίζεται σε πέντε ξεχωριστές εργολαβίες, τρεις στην Ελλάδα και δύο στην Αλβανία.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 26 Μαΐου και όπως αναφέρεται σχετικά, μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός εταιρειών -που θα περάσει το στάδιο της προεπιλογής- θα κληθεί να συμμετάσχει σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr