Νέα κοινωνική ομάδα στην Ξάνθη: Πολύχρωμη, Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης (Π.Π.Ο.Ξ.)

15 Οκτωβρίου 201613:31

Η Πολύχρωμη, Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης (Π.Π.Ο.Ξ.) ασχολείται με ζητήματα φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας. Σκοπός της ομάδας είναι να ενημερώνει την τοπική κοινωνία για θέματα που αφορούν τα φύλα, το σώμα και τη σεξουαλικότητα μέσα από ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, μοίρασμα υλικού, και ομιλίες.

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας είναι την Κυριακή στις 13.00 στο Factory Art House

ppoxevent

Το κείμενο ίδρυσης της ομάδας:

“Αποτελούμε μια άτυπη ομάδα που καταπιάνεται με ζητήματα φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας. Κάποιες-οι από εμάς στο παρελθόν δραστηριοποιηθήκαμε στην Πρωτοβουλία Κατά της Ομοφοβίας Ξάνθης.
Στην ομάδα μας είναι καλοδεχούμενοι-ες όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αρκεί να στηρίζουν την ελευθερία των ατόμων, την ισοτιμία των δικαιωμάτων και την αυτοδιάθεση του σώματος.
Γιατί Πoλύχρωμη;
Επειδή κάποια από τα μέλη είναι λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και το σύμβολο της λοατ κοινότητας είναι το ουράνιο τόξο.
Γιατί Πολυπολιτισμική;
Επειδή στην ομάδα συμμετέχουν άτομα με διαφορετική γλώσσα, καταγωγή και θρησκευτική ταυτότητα.
Γιατί ομπρέλα;
Επειδή κάτω από την ομπρέλα χωράει η ποικιλομορφία των ανθρώπων, μας παρέχει προστασία και ασφάλεια από τις διακρίσεις και παράλληλα με λίγη φαντασία και τη δύναμη της ομπρέλας μπορούμε να πετάμε και να ζούμε ελεύθερα.
Επιθυμούμε:
Να ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία για θέματα που αφορούν τα φύλα, το σώμα και τη σεξουαλικότητα μέσα από ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, μοίρασμα υλικού, ομιλίες, για να σπάσουμε τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.
Να κάνουμε ορατή στην Ξάνθη την λοατ κουλτούρα μέσα από εκδηλώσεις για την τέχνη με προβολές ταινιών, μουσικά αφιερώματα, εκδηλώσεις λόγου.
Να αποτελέσουμε σημείο αναφοράς για τους γκέι, τις λεσβίες, τα αμφί, τρανς και ίντερσεξ άτομα στηρίζοντας την κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία τους, μέσα από πάρτυ, μουσικές εκδηλώσεις και «καφέ» ανοιχτών συναντήσεων της ομάδας.
Να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας με άλλες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr