Νέα ιστοσελίδα για το Δήμο Ξάνθης. Στον “αέρα”από το Σάββατο

14 Δεκεμβρίου 201421:24

Στον «αέρα» βρίσκεται από το Σάββατο η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης.

site dimouΤο site, που βρίσκεται στη γνωστή διεύθυνση www.cityofxanthi.gr, κατασκευάστηκε από τα στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής, χωρίς να ανατεθεί σε ιδιώτη και χωρίς να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη από το Δήμο.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου, η λειτουργία του νέου ιστότοπου είναι, αρχικά, πιλοτική και είναι συνδεδεμένη με όλα τα social networks ενώ ήδη έχει πρηγηθεί η ανανέωση της παρουσίας του Δήμου στο facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Το περιεχόμενο

Περιέχει ενότητες για ενημέρωση δημοτών και του Τύπου, για τη διαφάνεια, για την εξυπηρέτηση του δημότη με έγγραφα και υπηρεσίες καθώς και για την ενημέρωση των επισκεπτών. Υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και αρκετό φωτογραφικό υλικό για την Ξάνθη και το Δήμο καθώς και αρκετοί χρήσιμοι σύνδεσμοι.

Κατασκευάστηκε με χρήση ανοιχτού λογισμικού

Χρησιμοποιεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει τεχνολογικά από εφαρμογές Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Η χρήση λογισμικών ανοιχτού κώδικα εξοικονομεί πόρους αλλά αποτελεί και μια διαδικτυακή κουλτούρα που, συχνά, απουσιάζει από το Δημόσιο.

Το αρκετά πλούσιο υλικό που περιείχε η προηγούμενη έκδοση, συνεχίζει να είναι διαθέσιμο και στη νέα ιστοσελίδα. Εξάλλου, όπως αναφέρουν, οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις του κοινού είναι ευπρόσδεκτες για την βελτίωσή της!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr