ΔΕΠΑ: Φυσικό Αέριο για οικιακή χρήση στην ΑΜΘ μέχρι το 2018 !

14 Ιανουαρίου 201613:30

Σχέδια της ΔΕΠΑ για την επέκταση δικτύων φυσικού αερίου σε περιοχές που δεν τροφοδοτούνται και πρωτίστως σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, ανέπτυξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θοδωρής Κιτσάκος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο νέος επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης, έθεσε ως στόχο το 2018 να συνδεθούν με το δίκτυο αερίου αστικά κέντρα των παραπάνω περιφερειών, που είτε βρίσκονται σε εγγύτητα προς το υπάρχον κεντρικό δίκτυο, είτε θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν με υποδομές για υποδοχή συμπιεσμένου φυσικού αερίου – CNG.

Μάλιστα ο κ. Κιτσάκος αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που εκφράζεται από περιφερειάρχες,  οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν ώστε να διευκολυνθεί η επέκταση δικτύων και η κατασκευή υποδομών. Μάλιστα όπως είπε, δέχτηκε πρόταση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τη δημιουργία υποδομής στο λιμάνι της Πάτρας για υποδοχή πλοίων υγροποιημένου αερίου- LNG, η οποία θα επιτρέπει την τροφοδοσία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο τόνισε ότι για την προώθηση παρόμοιων λύσεων απαιτείται πολλή προεργασία και συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως και ρυθμιστικές παρεμβάσεις κυρίως σε επίπεδο προδιαγραφών κλπ. Σε κάθε περίπτωση τονίζει ο κ. Κιτσάκος ότι η ΔΕΠΑ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στο εσωτερικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Περισσότερα στο euro2day.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr