Νέα εξαντλητικά μέτρα για την κοινωνία του Εχίνου μετά από ολονύκτια σύσκεψη στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ

18 Ιουνίου 202007:48

Σε εξαντλητική καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμό για όλους ανεξαιρέτως του κατοίκους του Εχίνου προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού αποφασίστηκε στην ολονύκτια συνεδρίαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και με την ενεργό συμμετοχή Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, όπου και αξιολογήθηκαν όλα τα τελευταία συντριπτικά επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή του Δήμου Μύκης.

Σε άμεση διαβούλευση με τον Καθ. Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας και εξαιτίας των καταιγιστικά αυξανόμενων θετικών κρουσμάτων και των θανάτων του τελευταίου τριημέρου στην περιοχή μας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, έλαβε εντολή να ενεργοποιήσει εκ νέου τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η επιβολή ακόμη πιο ισχυρών μέτρων των ήδη ισχύοντων και συγκεκριμένα: 

 • Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.
 • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ όλο το 24ωρο  πλην μετάβασης τους  σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά  την μετάβαση τους  σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.
 • Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.
 • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
 • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.
 • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market).
 • Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
 • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
 • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
 • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών  από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.

Τα παραπάνω αυστηρότερα μέτρα ισχύουν για από σήμερα 18 Ιουνίου 2020 στις 6 πμ έως και 25 Ιουνίου 2020 στις 6 πμ, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Σημειώνεται ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες βάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr